Fylkeskommunen krever 56,6 millioner i erstatning fra Helgeland Kraft

Artikkelen er over 1 år gammel

Nordland fylkeskommune krever erstatning etter at 700 meter fylkesvei måtte gjenoppbygges som følge av raset i Tosbotn.

DEL

Pressemelding fra Nordland fylkeskommune:

1. og 2. april 2016 gikk det skred i Bjørnstokkvika og på Bekkevold i Tosbotn. Totalt 180.000 kubikkmeter av grunnen raste ut og stengte fylkesvei 76 i tre og en halv måned. Heldigvis kom ingen mennesker til skade.

Rapport peker på årsaken

En rapport fra NTNU fra 15. mai i år påpeker at kraftutbyggingen i regi av Helgeland kraft, er den sannsynlige årsaken til raset. Fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp) mener derfor det er rimelig at kraftselskapet må bære ansvaret for de utgiftene Nordland fylkeskommune uforskyldt er påført.

– En kommersiell virksomhet med stort skadepostensial på omgivelsene er den nærmeste til å bære de økonomiske kostnadene fylkeskommunen er påført, sier Eggesvik i pressemeldinga.

56,6 millioner kroner

Eggesvik mener det er juridisk grunnlag for å holde Helgelands Kraft ansvarlig for de økonomiske konsekvensene ved at fylkesvei 76 raste ut.

– Kostnadene med å bygge opp 700 meter ny fylkesvei kom på 56,6 millioner kroner. Disse kostnadene vil vi nå kreve dekket fra Helgeland kraft, avslutter samferdselsråd Svein Eggesvik.

Ny rapport: Mener kraftutbygging var årsaken til Tosbotn-rasene 

Rasene i Tosbotn kostet fylkeskommunen 62,5 millioner - nå er rasrapporten snart klar

Rasene ødela vei for 40 millioner. Nå rettes fingeren mot Helgeland Kraft

Artikkeltags