– I dag går folk rundt med bankkortet i mobiltelefonen. Om få år kommer vi til å le av hvor meningsløst det var

VIPPSGO: Nå er både Helgeland Sparebank og Sparebank 1 Nord-Norge med på Vipps GO. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

VIPPSGO: Nå er både Helgeland Sparebank og Sparebank 1 Nord-Norge med på Vipps GO. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Både Helgeland Sparebank og Sparebank 1 Nord-Norge er nå en del av Vipps!

DEL

Torsdag formiddag har Rana Blad fått pressemelding både fra Helgeland Sparebank og Sparebank 1 Nord-Norge om at de nå er den del av Vipps!

I løpet av de siste to årene har mer enn 2,4 millioner nordmenn blitt Vippsere. 4. mai tok tjenesten ett steg videre. Da vil alle disse bankene bli distributører av Vipps som betalingstjeneste.

I forbindelse med denne milepælen i Vipps sin historie lanseres også en nyhet – VippsGO. Med VippsGO kan lag og foreninger, butikker og bedrifter få muligheten til å selge sine varer og tjenester gjennom mobiltelefonen.

– Det er ikke snakk om å gjøre de fysiske butikkene om til nettbutikker. Men du får tilgang til produktkatalogene og kan betale via mobiltelefonen. Det gjør handelen mer effektiv både for bedriften og kundene, sier Øyvind Karlsen, direktør Forretningsutvikling i Helgeland Sparebank.

Når en butikk, frisørsalong eller restaurant oppretter mobilbutikk i VippsGO, kan kundene velge produkter og betale direkte via mobiltelefonen. I VippsGO-applikasjonen får forbrukerne se bilder og informasjon om produktene, før de sender en betalingsforespørsel til butikken. Så snart butikken registrerer forespørselen, er handelen gjennomført.

– Med VippsGO tar vi den norske handels- og tjenestenæringen inn i en digital fremtid. Det er lett for alle å bli med, og applikasjonen gjør det lettere og raskere for kunden å betale for tjenestene eller varene de måtte ønske. I praksis betyr det at mobilen blir det nye kasseapparatet, der hverken kort eller kontanter er nødvendig, sier banksjef Hans-Petter Skjæran i Sparebank 1 Mo i Rana.

Gjennom Bankenes Betalingssentral (BBS) innførte DNB, Sparebank 1 og flere norske banker betalingskort i Norge årevis før andre vestlige land. 26 år senere kommer det neste store skrittet når mobilen for alvor blir den nye lommeboken.

– I dag går folk rundt med bankkortet i en lomme festet til mobiltelefonen. Om få år kommer vi til å le av hvor meningsløst det var. Det er nesten som å ha en kuleramme festet til PC-en, sier Øyvind.

Artikkeltags