Gå til sidens hovedinnhold

Skal arrangere ny strikkefestival på Lurøy

Artikkelen er over 6 år gammel

- Jeg håper at dette kan være begynnelsen på noe stort.

Lurøy Strikkefestival arrangeres for andre år på rad i september.

I september i fjor ble den aller første Strikkefestivalen arrangert. Arrangørene bak ønsker å videreføre suksessen fra fjoråret, da mer enn 350 personer var innom festivalen.

- Vi klarte å arrangere ei helg i strikkingens tegn, med fine sosiale rammer rundt. Det var viktig for oss å kunne tilby ei helg der sosialt påfyll, god mat og nye vennskap sto i fokus, skriver strikkegeneral Elin Nystad i en pressemelding.

Hun mener at strikkeglede er en glede de deler med mange, og at interessen er fortsatt stigende.

- Dette er i hovedsak bakgrunnen for at vi er i gang med nye tanker omkring det med strikking, både som sosial gevinst og helsebot, og dette blir vårt bidrag til å ta vare på tradisjoner og formidle håndarbeidsglede videre til vår egen og neste generasjons strikkere, skriver Nystad.

Dele kunnskap

Arrangørene ønsker å holde sterkt fokus på det å kunne dele strikkeglede, dele kunnskap, dele inspirasjon og dele vennskap. De vil bli stedet der blant annet strikking er «limet» som holder folk sammen. Nystad sier de ønsker å engasjere flest mulig i prosjektet, og at denne festivalen også kan ha som formål å være samlende.

- Vi ønsker å markedsføre Helgeland og regionens muligheter. Sosialt samhold og bekjentskap er viktig for oss som bor i distriktet, og denne festivalen er med på å knytte evigvarende bekjentskap og bånd, sier hun.

Helhetlig opplevelse

Gjennom ulike arrangementer prøver de å få til et helhetlig opplegg, der konserter og matopplevelser også inngår som en del av festivalen.

- Det blir strikking, hygge, musikk, litt kultur og mat, kaffe og sushi, sier Nystad.

Gjennom å knytte seg til både lokale og regionale amatører og profesjonelle utøvere innen både håndarbeid, mat og musikk håper de å løfte festivalprofilen og på den måten trekke til seg folk også utenom regionen.

- Slik kan vi få vist fram både kommunens egenart og skape nye inntrykk for dem som bor her, skriver strikkegeneralen. Gjengen bak festivalen synes innholdet er viktig.

- Vi ønsker kvalitet, sier generalen.

I fjor ble «Sjon-ormen» strikket om bord på MF «Lurøy» og seinere MF «Lovund» og seinere presentert på strikkefestivalen. Over 500 strikkere var registrert med både lokale, regionale, nasjonale og internasjonale strikkere menn og kvinner, unge og gamle.

Ormen målte hele 14 meter og ble en fargerik severdighet under festivalen. I år skal det strikkes restegarnspledd, etter idé fra Arne og Carlos. I år utvider de båtstrikken til å gjelde ferjene i Lurøybassenget og MS «Lurøyprinsessa».

- Jeg håper at dette kan være begynnelsen på noe stort. En annen måte å oppleve Helgeland og kysten av Helgeland, sier Nystad.

Kommentarer til denne saken