Svein Arne Brygfjeld har et stort hjerte for Helgeland i det meste han gjør.

I sin jobb på Nationalbiblioteket jobber han til daglig med ny teknologi som innebærer kunstig intelligens og maskinlæring, og hvordan Natilonalbiblioteket kan utvikles. Dette er teknologo som er helt ny på verdensbasis.

I verdenseliten

– Mo er lite, men vi er gode på det vi gjør og er blant de beste tross alt, sier Brygfleld til Rana Blad.

– Vi er faktisk med i verdenseliten, og vi kan være lykkelig og god som liten, sier han.

I tillegg har han vært idémaker og prosjektleder for Rabothytta, og han har vært nestleder i landsstyret i Den Norske Turistforening, men gikk av i fjor.

Han er fremdeles engasjert i turistforeningen, og er opptatt av å bidra til at alles beste kan oppleve naturen vår på en trygg og god måte.

Nå er Brygfjeld i gang med et nytt prosjekt der han også er prosjektleder akkurat når det gjelder sikkerhet. Rabothytta må ha ei sikringshytte i tilfelle en katastrofe inntrer i form av ente brann eller uvær.

Hver enkelt plass har sine begrensninger, men alt i alt er det fantastisk, for vi kan dra utover til Træna i storhavet, og inn til de høyeste fjell!

 

Helgelandsturist

Svein Arne Brygfjeld bruker mye av både fritid og ferie på å være turist på Helgeland, og er veldig stolt av regionen, spesielt sett i et turistperspektiv.

– Naturen er helt spesiell i forhold til andre plasser i verden, sier han. Det handler også om mat og opplevelser, og vi har etter hvert fått mye å by på.

 

– Vi burde generelt vært litt mer stolt av Helgeland for vi har så mange kvaliteter.

– Jeg er en fyr som jobber mye både nasjonalt og internasjonalt, sier han.

– Og den begeistringen folk som kommer til Helgeland viser, er fantastisk.

– Hver enkelt plass har sine begrensninger, men alt i alt er det fantastisk, for vi kan dra utover til Træna i storhavet, og inn til de høyeste fjell.

– Maken finner du ikke ellers i Norge, sier han.

Mer raushet

Brygfjeld mener vi kan bli enda bedre til å være mer raus i forhold til naboen, og la oss gegeistre mer over hva nabobyen eller bygda får til.

– Dra ut til Lovund og bo på hotellet der, gå på Lovundfjellet.

– Jeg synes for eksempel det er flott det er flott å dra til Mosjøen en tur, og spise på Ellenstua på Fru. Haugans.

 

Brygfjeld er veldig stolt av det Den Norske Turistforening får til når det gjelder dugnadsarbeid her på Helgeland.

– Et godt eksempel på det er Rabothytta, der mange har bidratt, ikke minst for å få en økonomi vi kan leve med. Og uansett hvor folk kommer fra, om de er fra Brønnøysund, Mo i Rana, eller Korgen, så er de stolt av hytta, sier Brygfjeld.

Han synes også det er gøy å se at et mikrokosmos som Mo i Rana, at det er mye som skjer både på næringsutviklinga, kulturen og ikke minst samferdsel med ny storflyplass på trappene.

Å sitte på en stein

Brygfjeld har gått mye i fjellet alene fra han var veldig ung, og Gråfjellhytta som ligger på vestsiden Opp Bryggfjelldalen mot Okstinden, er en favoritt.

– Min favoritt på på Helgeland, er nok mer so en sinnstilstand, det jeg kaller å sitte på en stein, sier Brygfjell etter en kort tenkepause.

– Det å sitte på en stein, kjenne roen senke seg, la tankene flyte, dettertanker og bare se langt utover.

– Gråfjellhytta er nok favorittsteinen min, sier Brygfjeld.

Han og kona har startet på en liten helgelandsturné, og der startet de på Nesna, og Havblikk camping.

– Det ligger så å si utenfor stuedøra det meste, så jeg anbefaler alle å være turist på Helgeland sier Brygfjeld.