12 ordførere fortsatt enige om at de vil ha ett sykehus mellom Mosjøen og Sandnessjøen

Bilde fra møtet hvor de 12 ordførerne ble enige om å lage en uttalelse

Bilde fra møtet hvor de 12 ordførerne ble enige om å lage en uttalelse Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

[HELGELENDINGEN] De 12 kommunene sør for Korgfjellet på Helgeland ble etter felles møte i Brønnøysund den 3. januar enige om å legge fram felles høringsuttalelse i forbindelse med Helgelandssykehuset 2025 og ressursgruppens rapport som ble lagt fram.

Ordførerne i de 12 kommunene ble i dag enige om å legge fram et felles forslag til høringsuttalelse, og som nå skal behandles i de respektive kommunestyrer. Denne høringsuttalelsen understreker en samlet enighet om at en-sykehusmodell er den eneste riktige modellen for Helgeland, og som helsefaglig vil gi det beste akutt- og spesialisthelsetjenestetilbudet for hele Helgeland. Det melder Bård Anders Langø, ordfører Alstahaug kommune i en pressemelding.

De 12 kommunene er enige om at det vil være hensiktsmessig å vedta struktur, og i hvilket område av Helgeland framtidens sykehus skal lokaliseres.

- I vår vurdering har vi valgt å legge hovedvekt på hva som er det beste for pasientene. Vi tar til orde for en sykehusstruktur som gir best mulig tilbud til flest mulig innbyggere på Helgeland, skriver Langø.

Kommunene støtter ressursgruppas innstilling om ett akuttsykehus på Helgeland, men vil påpeke at sykehuset må plasseres sentralt på Helgeland, og at en plassering på strekningen Mosjøen - Sandnessjøen er den eneste løsningen som gir et varig kvalitativt godt tilbud, og den pasientsikkerheten som befolkningen på Helgeland både har behov for og krav på.

Høringsuttalelsen som fortsatt er til bearbeiding etter dagens innspillsmøte vil være offentlig fra mandag 11. februar.


 

Artikkeltags