Ambulansebåt har fått ny maskin for brystkompresjon

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Ambulansebåten Eyr Ytterholmen, som er stasjonert på Dønna, er nå utstyrt med en LUCAS-maskin – et brystkompresjonssystem som brukes på pasienter med hjertestans. Det melder Nordlandsykehuset i en pressemelding.

– Et fantastisk verktøy i AHLR-situasjoner, sier Trond Konradsen, paramedic i Helgelandssykehuset stasjonert på Dønna, ifølge pressemeldingen.

AHLR betyr «avansert hjerte-lunge-redning».

Fra før av har ambulansestasjonen på Dønna en LUCAS-maskin i bilambulansen. Den ble kjøpt inn etter et stort spleiselag i Dønna og Herøy der næringslivet bidro sterkt, skriver Helgelandssykehuset.

– Vi på Dønna ambulansestasjon er kjempefornøyd med at ambulansebåten Eyr Ytterholmen nå er utstyrt med LUCAS. Spesielt er den viktig da vi er kun et ambulansepersonell og matros som skal håndtere AHLR-situasjoner alene, forklarer Trond Konradsen ifølge pressmeldingen.

Ambulansestasjonen på Dønna er den eneste i Helgelandssykehuset HF sitt område som er utstyrt med LUCAS-maskiner i både bil og båt

Helgelandssykehuset har også LUCAS-maskiner i sykehusene i Mosjøen og Mo i Rana og på ambulansestasjonen i Grane, skriver de.

Sykehusdirektør Hulda Gunnlaugsdottir sier ifølge pressemeldingen at LUCAS-maskiner utvilsomt er et viktig hjelpemiddel for ambulansepersonell når det står om liv i akutte situasjoner.

– Målet vårt er helt klart å anskaffe LUCAS-maskiner til alle ambulanseressursene våre, enten de går på hav eller vei. Når det kan skje henger blant annet sammen med økonomien til sykehuset framover, sier Hulda Gunnlaugsdottir ifølge meldingen

Ifølge pressemeldingen ble maskina kjøpt inn etter at direktøren fikk en direkte henvendelse om kjøp av en slik maskin til ambulansebåten.

Artikkeltags