Katastrofealarm i Helgelandssykehuset etter eksplosjon - 27 til sykehus

DEL

Helgelandssykehuset HF i Mosjøen har registrert 27 pasienter til behandling etter en eksplosjonsulykke på Drevja torsdag morgen. Sykehuset ble satt i alarmberedskap. Samtlige pasienter skal være i sykehuset til observasjon til fredag.

Av de mottatte pasientene er 20 lettere skadd,  6 har moderate skader mens 1 betegnes som moderat til alvorlig skadd. Det er snakk om moderate øyeskader, hudskader og inhalasjonsskader. Pasientene behandles lokalt i Mosjøen, og det er satt inn ekstra personellressurser og åpnet sengeposter for å behandle pasientene, skriver sykehuset i en pressemelding.

Tidligere: Politiet i Nordland fikk i morgentimene torsdag melding om at en røykgranat hadde gått av ved Drevjamoen. Nødeetatene rykket ut til stedet og først gikk meldingen på at sju personer ble sendt til lege for sjekk, men dette tallet ble senere justert til 15.

Oppdatert 10.39: Heimevernet har sendt ut følgende pressemelding etter hendelsen: Til sammen 15 soldater fra Sør-Hålogaland heimeverndistrikt 14 er sendt til legesjekk etter at en røykgranat gikk av ved et uhell tidligere i dag. Uhellet skjedde i øvingsområdet tilknyttet Drevjamoen militærleir i Mosjøen.

Artikkeltags