Femten år med hodet over vannet

Ivrig: Filiph Helgå (6) var med på feiringen av det over dobbelt så gamle Moheia Bad, og trivdes veldig godt i det varme vannet. Foto: Kenneth Haagensen Husby

Ivrig: Filiph Helgå (6) var med på feiringen av det over dobbelt så gamle Moheia Bad, og trivdes veldig godt i det varme vannet. Foto: Kenneth Haagensen Husby

Artikkelen er over 4 år gammel

Moheia Bad blir fortsatt brukt flittig, 15 år etter det ble bygget. Dette ble markert mandag kveld.

DEL

Det var duket for en festaften av de sjeldne mandag kveld, da det til mange barns store glede ble invitert til lek og moro i Moheia Bad. Anlegget fyller nemlig 15 år, og for å gi noe tilbake til brukerne fikk alle som ville komme inn portene for jubileumsprisen på 15 kroner.

Liker å være i vannet

Det lokket flere til å ta på seg badetøy, svømmebriller og flyteringer, og Filiph Helgå var en av dem.

- Jeg er ikke her så ofte, men jeg synes det er veldig morsomt å svømme og leke i vannet, forklarer han.

Seksåringen trivdes veldig godt i vannet, og ser kanskje for seg å begynne med svømming etter hvert.

- Jeg går ikke på svømming ennå, men har veldig lyst til å begynne med det. Jeg er flink i svømming, men må ha på flyteringer, forteller en fornøyd seksåring.

Ikke bare ungene stortrives i badeparken, men også de ansatte som til enhver tid står og følger med har det bra på jobb.

- Det er helt kanon her. Jeg har jobbet her i 20 år og trives veldig godt. Jeg synes det er skikkelig morsomt å få jobbe med barn, og folk her er generelt veldig trivelige, forteller badevakt og svømmelærer Jarle Tøgersen.

Han mener det er meget bra at dette tilbudet eksisterer i Rana, og sier at mange benytter seg av det, til og med fra andre kommuner.

- Det er fint at vi har et anlegg som vi har her i Rana. Det arrangeres masse forskjellige ting her, og det kommer jo faktisk folk helt fra Mosjøen for å bade, selv om de har et nytt basseng der.

Et viktig anlegg

Driftsleder i Moheia Fritidspark, Roy Millerjord, forteller at det kreves sitt å drive et slikt anlegg, men samtidig at det går godt, og at det er viktig for Rana-samfunnet.

- Det skjer jo veldig mye her. I tillegg til arrangementer og uteleie på kveldstid, bruker nesten alle skolene i kommunen bassenget på dagtid i sin svømmetrening. vi bruker å si at det er aktivitet her fra man er i vugge til grav, sier han.

Badeparken har over hundre tusen besøkende i løpet av ett år, hvis man tar med skolene som bruker den på dagtid, og Millerjord sier at den flittige bruken gir resultater.

- Det er jo mange svømmetreninger her, og siden vi har et slikt anlegg som brukes, så ligger vi også godt an når det kommer til svømmeferdigheter i forhold til resten av landet. Det er nok bra at det ble vedtatt å bygge denne parken for 15 år siden, påpeker han.

Artikkeltags