Brudd i forhandlingene: Frykter at luftambulansetjenesten rakner

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Det er brudd mellom Norsk Flygerforbund og Babcock Scandinavian Air Ambulance (BSAA). Det er sistnevnte som bryter samtalene.

Forbundet mer nå helseministeren ta grep.

Liv og helse settes på spill når Luftambulansetjenesten HF, helseforetaket med ansvar for luftambulansetjenesten, i sitt anbudsregime ikke har sikret kritisk nøkkelpersonell i overgangen til ny operatør. Usikkerhet om fremtiden som ambulanseflyger kan nå føre til flukt av piloter fra ambulanseflytjenesten, med det resultat at en livsnødvendig samfunnstjeneste rakner lenge før ny operatør tar over 1. juli 2019, skriver forbundet i ei pressemelding.

- Vi har hatt en hovedmålsetting om å sikre en fortsatt kvalitativ god ambulanseflytjeneste ved å sørge for at dagens erfarne ambulanseflygere kan fortsette i jobbene sine. BSAA har gitt uttrykk for at de ønsker seg piloter fra dagens tjeneste, og vi har vært villige til å strekke oss svært langt for å finne en løsning. Vi er derfor svært skuffet over at BSAA nå velger å bryte, sier forbundsleder Yngve Carlsen i Norsk Flygerforbund i pressemeldingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken