Nå blir det bredbånd på Baklandet

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Hemnes kommune får drahjelp til å sikre at alle i kommunen får en rimelig god hastighet og dekning. Nå står Baklandet for tur. Prosjektet får 4,31 millioner kroner i støtte.

Stortinget bevilget i 2018, 149,7 millioner til utbygging av bredbånd i områder som ikke er kommersielt lønnsomt å bygge ut. Nordland fylkeskommune fikk tildelt cirka 20 millioner kroner som de nå har fordelt.

– For oss er det viktig å sikre at det ikke utvikler seg digitale klasseskiller i Nordland. Når vi har vurdert søknadene som er kommet inn har vi vektlagt en geografisk fordeling sett ut fra behovet for næringslivet, det offentlige og befolkningen i de aktuelle områdene, sier fylkesråd for næring, Ingelin Noresjø (KrF), i en pressemelding.

Og fortsetter:

– Kommunene på Helgeland som nå får støtte har ikke tidligere fått tilskudd til dette formålet. I tillegg er det store områder både her og i Saltdal hvor mange av innbyggerne ikke har tilgang på ordentlig bredbånd.

I tillegg til Hemnes får følgende kommuner støtte:

Vefsn 4,9 millioner kroner til Holandsvika/Granmoen/Drevjadalføret, Fustvatn og Herringen.

Grane 3 millioner kroner til Fiplingdal.

Leirfjord 4,35 millioner kroner til Leirfjordveien, Tovåsen, Brugata, Indre Leines, Fagervikveien, Indre Fagervik, Ytre Leines, Ulvang og Valla.

Saltdal 3,42 millioner kroner til Skaiti, Vassbotnfjell, Vassbotn og Evenesdal.

Artikkeltags