Gå til sidens hovedinnhold

Døde etter arbeidsulykke på gård i Hemnes

Artikkelen er over 5 år gammel

Livet sto ikke til å redde for mann i 60-årene.

Det er NRK Nordland som opplyser at mannen som ble hardt skadet i en arbeidsulykke i Bleikvasslia i Hemnes mandag, døde på sykeshuset i Tromsø i går.

LES MER: Fraktet til sykehus

Arbeidsulykken skjedde på en gård i Bleikvasslia rundt klokken 1530 mandag, og den hardt skadde mannen i 60-årene ble etter hvert fraktet til Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø for videre behandling.

Jourhavende jurist hos Helgeland politidistrikt, Kjetil Langbach, opplyser til Rana Blad at mannen døde på sykehus onsdag formiddag.

Politiadvokaten forteller at etterforskningen av arbeidsulykken så langt, gjør at politiet mener gårdbrukeren har blitt truffet av et eksploderende oljefat.

- Vi mener at det som har skjedd er at gårdbrukeren har vært i ferd med å skjære hull i et oljefat med bruk av vinkelsliper, og at gnistene fra dette har antent gass som kan ha vært i fatet. Dette har gjort at fatet eksploderte, og mannen har blitt truffet og påført store skader, sier Langbach til Rana Blad.

Langbach er ikke kjent med hvorvidt det var andre til stede da ulykken inntraff mandag ettermiddag.

Han opplyser at politiets teknikere har vært på stedet og at ulykken etterforskes videre.

Tilsynsleder ved Arbeidstilsynet region Nord-Norge, Johan Furebotten, bekrefter overfor Rana Blad at Arbeidstilsynet er involvert i saken.

- Vi ble varslet om ulykka av politiet, og har folk som er i ferd med å gjennomføre tilsyn på stedet. Dette med tanke på å avdekke hva som har skjedd.  Det er ennå for tidlig å trekke noen sikre konklusjoner, sier tilsynsleder Furebotten.

Arbeidstilsynets undersøkelser og konklusjoner vil ende opp i en rapport.

I fjor mistet 14 personer livet i dødsulykker knyttet til landbruket i Norge.