Gå til sidens hovedinnhold

Det er virkelig en skikkelig komedie

Artikkelen er over 6 år gammel

Tidligere ordfører i Hemnes mener nåværende ordfører må opplyser innbyggerne om hvorfor de går bort fra avtalen med Nortura.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hovedrolleinnhavere i denne komedien er Hemnes kommune og Nortura.

Champagnen bruste i Hemnes da det ble kjent at Nortura skulle etablere seg på Bjerka. Ordfører Juvik fikk kredit og ros for vel utført jobb. Det er ikke hverdagskost at en liten kommune «drar» til seg en bedrift av slikt omfang.

Nå er vi over i post festum-fasen. Det er virkelig en skikkelig komedie, hvor en inngått avtale skal tilsidesettes, etter råd fra en representant for den «lovgivende forsamling», Kjell Idar Juvik, som på vegne av kommunen i sin tid som ordfører undertegnet avtalen. Hans uttalelse til Rana Blad minner mye om hans holdning til Terrasaken: «Vi er rundlurt, og vil få tilbakebetalt pengene vi har tapt».

LES MER: Nortura og kommunen i millionstrid om vannavgiften

LES MER: - Våre forhandlinger med Nortura er avsluttet

Det siste gjenstår nå å se åtte år etter at den saken eksploderte. Er det slik at Nortura er rundlurt og eventuelt; hvorfor? En ordfører må jo av en forhandlingsmotpart påregnes å møte med fullmakt.

Er noe av det jesuittiske prinsippet lagt til grunn: « Hensikten helliger middelet»?

For folk flest vil det være umulig å skjønne at en kommune ganske enkelt skal vedta å se bort fra en inngått avtale. Det igjen skaper mistanke om tvilsomme handlinger ved avtaleinngåelse. Derfor mener jeg at Hemnes kommune ved ordføreren må opplyse kommunens innbyggere om grunnen til at kommunen velger en så vidt utradisjonell handlemåte. Det kan ikke ha vært lett!

Oppvasken etter festen er ikke den triveligste jobben, men den er helt nødvendig. Ikke minst gjelder det hensynet til vår respekt av vår kommune. La ikke denne saken forsvinne i kontrollutvalget.

Ønsker du å holde deg oppdatert på det som skjer på Helgeland? Følg Rana Blad på Facebook og få nyheter, sport, kultur og meninger rett i din nyhetsfeed.

Kommentarer til denne saken