Ap og SV vil justere Hemnes-budsjettet for å unngå dramatiske konsekvenser - ordføreren kaller inn til ekstraordinært formannskapsmøte

Bilde tatt under nominasjonsmøtet til Hemnes AP

Bilde tatt under nominasjonsmøtet til Hemnes AP Foto:

DEL

I en pressemelding opplyser de to partiene at de etter et møte ønsker at saken tas opp i formannskapet, snarest mulig.

– Hemnes AP og Hemnes SV har i dag hatt et godt møte med Fagforbundet angående konsekvensene av budsjettvedtaket i kommunestyremøtet 13. desember for Hemnes kommune. De store konsekvensene gjør det nødvendig å bruke mer tid på å få justert inn driften til Hemnes kommune slik at man får tilpasset utgiftene i forhold til inntektene. Vi vil derfor stille oss positive til å gjøre en budsjettregulering så raskt som mulig for å unngå dramatiske konsekvenser for driften og de ansatte, skriver de to partiene i en pressemelding underskrevet av Ulf Skjæran, leder i Hemnes Ap og Johnny Johannesen, leder i Hemnes SV.


– For AP og SV har det ikke vært aktuelt å stille seg bak noen forslag som kan føre til økt privatisering og konkurranseutsetting. Vi ser fram til at det snarest avholdes et drøftingsmøte i Formannskapet, og det der foretas nødvendige endringer av budsjettet for 2019, står det i pressemeldingen.

Omtrent på samme tid er det altså sendt ut innkalling til et ekstraordinært formannskapsmøte i Hemnes. Møtet skal holdes torsdag ettermiddag i neste uke.

– Det vil bli utferdiget et saksdokument som tar for seg mulighetene til å gjennomføre en budsjettregulering av det vedtatte budsjettet i retning av det som var formannskapets innstilling. Bakgrunnen for at det innkalles til et ekstraordinært formannskap så tidlig på nyåret er flere henvendelser til ordfører om konsekvenser av det budsjettvedtaket som er gjort.  Ordfører vurderer disse som så omfattende at det er riktig å avholde et ekstra møte så tidlig som mulig, står det i innkallingen.

Det var Hemnes sosialdemokrater og Frp som fikk flertall for sitt fellesforslag da kommunebudsjett og økonomiplan ble vedtatt i forrige måned. Det skjedde etter at Arbeiderpartiet og SV valgte å støtte forslaget i kommunestyret. Et notat fra rådmannen hevdet i et notat at vedtaket - som gikk lengre i kuttene enn innstillingen fra formannskapet - ville føre til at forsvarlig drift vil være vanskelig å oppnå innen flere områder, og at det fra 2020 blir umulig for administrasjonen å levere lovpålagte oppgaver.

– Dramatikken oppsto da Ap og SV midt i møtet, og i sekundet før avstemming, signaliserte at de ville forlate sitt opprinnelig forslag til fordel for Frp og Sosialdemokratene sitt forslag, sa ordfører Christine Trones (H) til Rana Blad i etterkant av kommunestyremøtet.

Artikkeltags