Hemnes kommende ordfører Christine Trones er glad og lettet for at Sp valgte å støtte hennes kandidatur

NY SJEF: Christine Trones (H) blir nå den nye politiske sjefen i ordførerstolen de neste fire årene, etter at Sp valgte å støtte henne gjennom et valgteknisk samarbeid. Foto: Arne Forbord

NY SJEF: Christine Trones (H) blir nå den nye politiske sjefen i ordførerstolen de neste fire årene, etter at Sp valgte å støtte henne gjennom et valgteknisk samarbeid. Foto: Arne Forbord

Artikkelen er over 5 år gammel

Christine Trones (H) blir ny ordfører i Hemnes kommune etter at Sp har bestemt seg for å støtte henne.

DEL

Sp-leder Paul Asphaug forteller at det var partiets medlemsmøte som bestemte at Sp skulle støtte Høyres ordførerkandidat Christine Trones.

– En ting er sikkert. Dette handler kun om et valgteknisk samarbeid under konstitueringen. Det blir ikke laget noen felles politisk plattform, sier Asphaug.

Nei til varaordfører

Asphaug forteller at partiet har bestemt seg for å gi varaordførerposten til Frp, som er halvparten så stort som Sp i kommunestyret.

– Vi jakter ikke slike posisjoner, men vi skal ha større representasjon i utvalgene. Det betyr lederposisjonen helse- og omsorgsutvalget, teknisk og miljøutvalget, oppvekst og kulturutvalget samt landbruksnemnda. Målet er å få igjennom mest mulig Sp-politikk. Det er vår kontrakt med våre velgere og det står vi på for, sier Asphaug.

Han forteller at partiet liker seg i den vippeposisjonen valgresultatet ga dem.

Glad og lettet

Hemnes kommende ordfører Christine Trones er glad og lettet for at Sp valgte å støtte hennes kandidatur, siden hun vet at de også har sjekket ut muligheten hos Arbeiderpartiet

– Dette gir oss muligheten til å videreføre det vi har holdt på med i fire nye år. Jeg mener det har blitt lagt et godt grunnlag av det avtroppende kommunestyret, sier hun

Selv om det nå er et rent valgteknisk samarbeid, har Trones stor tru på at det skal være mulig å få til et godt samarbeid mellom Høyre, Sp og Frp de neste fire årene.

– Det har ikke ligget noen politisk plattform i bunnen for samarbeidet de siste fire årene, men man har jobbet sammen mot omforente løsninger til det beste for kommunen og innbyggerne. Det er målet i fortsettelsen, sier Christine Trones.

Hun forteller at hun oppfatter Sp og Frp som svært ryddige partier.

– Så kan det dukke opp saker der man ikke blir enige og da er det selvsagt greit å ikke stemme likt i kommunestyret, sier den kommende ordføreren Christine Trones.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken