Praktbygget på 1.200 meter over havet, med panoramautsikt mot Okstindmassivet, er et spektakulært bygg. Byggets far og pådriver Svein Arne Brygfjeld får nå samfunnsprisen Horisont i 2017 for sin innsats med å realisere dette vågale byggverket, som er med på å sette Helgeland på kartet i et verdensperspektiv. Dette er en pris som deles ut av Helgeland Sparebank og samfunnsprisen ble i sin tid opprettet av Sparebanken Rana.

Roser dugnadsviljen

I sin tale under utdelingen under konferansen Drivkraft Helgeland på Fru Haugans hotell i Mosjøen sa administrerende direktør Lisbeth Flågeng at hun var imponert over dugnadsviljen man innad i Hemnes turistforening har vist for å bygge hytta. Hun kaller Rabothytta et signalprosjekt innen turisme og friluftslivsatsing i Norge med en utradisjonell arkitektur, som engasjerer og inspirerer til et besøk.

Jeg gleder meg virkelig til å få lov til å gi disse pengene videre til noen andre

Svein Arne Brygfjeld, mottaker av samfunnsprisen Horisont 2017

 

I prosessen fram mot bygging minnes Flågeng hvor engasjert Brygfjeld var i møter med banken, der han presenterte planene om det spenstige byggeprosjektet.

Penger å gi videre

Sammen med prisen følger det 100.000 kroner, som prisvinneren skal dele ut videre til et frivillig tiltak eller aktivitet.

– Jeg gleder meg virkelig til å få lov til å gi disse pengene videre til noen andre. Hvem som skal få pengene vet jeg ikke. Jeg vil bruke god tid på å bestemme meg for å hvem jeg skal glede, sier Svein Arne Brygfjeld.

Kaller prisen en stor ære

– Å få denne hederen er en stor ære. Jeg hadde ikke ventet å få denne prisen, sier Svein Arne Brygfjeld.

Han antar at en av hovedgrunnene til at han fikk prisen er at den frivillige jobben han har langt ned for fellesskapets beste, slik at flere får muligheten til å nyte de enkle friluftslivet nært Okstindbreen.

– For egen del synes jeg at det å få en slik pris som dette er ufortjent, men jeg ser at jeg har gått i bresjen for å for realisert noe mange setter pris på, sier 57-åringen.

Samfunnsprisen Horisont

En pris som ble etablert av Sparebanken Rana for å synliggjøre og hedre personer, lag/foreninger, bedrifter, organisasjoner eller virksomheter som utøver en uegennytting innsats for samfunnet.

Prisen er på 100.000 kroner, som mottakeren gir videre. I tillegg får prisvinneren et kunstverk. Blir delt ut under konferansen Drivkraft Helgeland.

Noen av de tidligere mottakerne er:

Damen som startet Termik i Mosjøen, Bjørn Selfors, Solrun Olsen  ved Frivillighetssentralen i Rana , Anders Kr Jarmund, Malin Arntsen, Birgit Granhaug, Ildsjelen og driveren bak Kippermoen Cup, Vegaøyan Verdensarven - daglig leder, Thor Bergersen, Knut Berntsen i Polarsirkelen Friluftsråd , Espen Slottvik - leder i Brønnøysund IL