Freyr har inngått en avtale med HENT AS, en av Norges største totalentreprenører og prosjektutviklere, om å bygge gigafabrikken. Totalt vil den store batterifabrikken i Mo i Rana inkludert fasiliteter og infrastruktur bli på 120.000 kvadratmeter, og HENT vil være ansvarlig for planlegging, prosjektledelse og bygging. Dette melder Freyr i en pressemelding.

Allerede i desember 2021 inngikk de to selskapene et innledende samarbeid, og den avtalen omfattet det første utviklingsstadiet for Giga Arctic, som fabrikken skal hete, inne i Mo industripark. Den nye avtalen markerer starten av fase to og byggingen av anlegget.

– Dette er en spennende milepæl for oss. Med HENT ved roret for byggingen av Giga Arctic er vi godt posisjonert for å nå våre mål for ren batteriproduksjon. Vi valgte HENT som vår partner på denne reisen på grunn av deres enestående resultater innen bygging og utvikling av store og komplekse anlegg, samt som følge av vårt samarbeid så langt på Giga Arctic, sier Einar Kilde, EVP Project Execution i Freyr, i pressemeldingen.

– Vi er svært glade og stolte over å være med på neste fase av Freyrs utvikling av batteriproduksjon i Norge. Dette er et vitnesbyrd om vår sterke felles forankring og gode samarbeid om utviklingen av disse store byggeprosjektene. I HENT er vi aktive pådrivere for å bygge så trygt og bærekraftig som mulig, og når vi jobber med Freyr finner vi en likesinnet partner med en klar visjon om en sterk og bærekraftig batteriindustri i Norge, en som starter i hjertet av Rana kommune, sier Knut Alstad, konserndirektør marked og utvikling i HENT.