– Med dette siste slippet har vi sikret oss noen veldig spennende, nye navn på plakaten, sier festivalsjef Ingrid Alte Westman i en pressemelding om siste musikalske firkløver til Helgelands største musikkfestival.

– Jeg så Whammyboy og Murder Maids på Trondheim Calling og tenkte umiddelbart at dette hadde passet perfekt på Verket. Murder Maids leverte jo også nylig en rå konsert på Mo i regi av BråK, sier hun.

Siden slippet av debutalbumet «Knives Out» i 2021 har Murder Maids vært høyt og lavt. De kan se tilbake på to år med Norgesturne, festivaljobber på blant annet Malakoff og Buktafestivalen, og en Spellemanns-nominasjon for Årets gjennombrudd.

Whammyboy rukket å slippe et knippe singler som alle har mottatt positive anmeldelser og mye radiospilling i Norge. I tillegg har liveopptredenene hans fått rykte på seg for å være quirky, fengende og sprudlende av energi. Noah Johansen, som han egentlig heter, vokste opp i Moss og er halvt vietnamesisk.

I oppveksten følte han på en mangel på tilhørighet og identitet, og som et sjenert barn var det siste han forestilte seg å rocke ut på en scene. Etter å ha drevet noen år med produksjon av EDM, utviklet han seg i mer bandorientert retning, inspirert av band som MGMT og Empire Of The Sun. Noah selv beskriver stilen sin som «Space Pop».

Klar for Verket, Findings og Palmesus

Raptrioen Roc Boyz fra er i år klare for Findings og Palmesus sine hovedscener. Gruppen ble først oppdaget av russen, og har siden gjort stor suksess med en rekke hits. Låtene har nå strømmet over 150 millioner ganger og trioen har nå store planer om å sette sitt eget preg på nordisk rap framover.

Unge Safario har på kort bemerket seg som en av Norges hipp hop-talenter. Musikken er full av positivitet og energi, og uten noe apparat rundt seg, har Safario sluppet flere singler, som til sammen har blitt strømmet over 600.000 ganger på Spotify alene.

Hans aller første soloshow var som oppvarmer for Arif og Unge Ferrari på deres utsolgte konsert i Oslo Spektrum i 2017. Senere har Safario spilt utallige konserter rundt om i landet, og har varmet opp for artister som Kjartan Lauritzen, Scarlxrd, Duckwrth og Rejjie Snow.

– Vi vet det blir god stemning med hitmaskinene i Roc Boyz, og stjerneskuddet Safario spiller på Underverket i tillegg til kveldsprogrammet, sier Alte Westman.

Fornøyd med artistisk bredde på årets Verket

– Vi er veldig fornøyde med bredden i årets program, og merker på salget at publikum også er det, sier festivalsjef Ingrid Alte Westman som noterte publikumsrekord da hun omsider – grunnet pandemien – fikk arrangere sin første Verketfestival i 2022.

Med det er det klart at disse artistene spiller på kveldsprogrammet til Verket 2023, 25. og 26. august: Sondre Justad, Highasakite, Madrugada, Åge & Sambandet, Astrid S, Kari Bremnes, Emma Steinbakken, Sirkus Eliassen, Vinni, Beathoven, Roc Boyz, Bjørn Tomren (eksklusivt i Verksmessa), Lüt, Tøfl, Safario, Murder Maids og Whammyboy.

Relaterte saker:

Kari er sør i landet no, men nord i landet i august: – Det er øyeblikket det handler om, og respekt for de som kommer og har betalt for å være der. Lener du deg tilbake er du ferdig ganske fort

Bente snakket med rockestjernen i over 30 minutter. De mimret over da hun som russ sto utenfor trappa hans i 1989 og de 14 konsertene hun var med på i fjor: – Ho tar kaka

Kommer til Verket: – Jeg så TØFL på et fullstappet Samfundet i høst, der gulvet holdt på å gi etter for all publikumshoppingen

Stjernekamp-suksessen kommer til Verket og skal kun spille på en eksklusiv konsert

Festivalsjefen (28): – Her får spesielt Verkets yngre publikum noe å se fram til

Fra BråK til Verket: Lüt kommer med rock og sommer

Vårens siste BråK-konsert er fullstappa med talenter: – Vi ønsker å løfte fram unge og lovende artister

Delte ut 75 millioner kroner i drivkraftstøtte til ulike aktører i 2022. Fortsetter samarbeidet med Helgelands største festival: – Har spilt en viktig rolle for ranværingers identitet

Verket med nytt artistslipp: – En artist man ikke kan unngå å ha fått med seg i årenes løp

Kultursjefen riffet leserne fram til riktig svar: Sirkus Eliassen kommer til Verket

Selskapet som arrangerer Verket er kjøpt opp, festivalsjef Ingrid blir med videre: – En by vi digger å jobbe i

De kjenner ikke hverandre, men har minst tre ting til felles: De synes Mo er blitt mer by, de elsker samme festival og er opptatte av lokalt næringsliv

Bekreftet: Madrugada kommer til Verket: – Sist vi spilte på festivalen var det helt magisk

Sondre Justad kommer tilbake til Verket og Mo i Rana: – Det er altfor lenge siden sist

Verket 2022 ble comebacket festivalsjef Ingrid (28) håpet på – og denne uken slippes de første artistene til neste års festival