Gå til sidens hovedinnhold

Her er det nye styret i historielaget

Artikkelen er over 2 år gammel

Rana historielag holdt nylig sitt årsmøte, der Gislaug Øygarden ble gjenvalgt som styreleder. Samtidig gikk Lars Hansen Juvik ut av styret, og ble takket for god innsats. Inn i styret som nytt medlem kommer Bjørn Rune Sørensen, samt vara Olav Martin Olsen. Styret består i tillegg av Ørjan Skogmo, Silja Ildgruben, Mary Ann Dahl, Klaus Solbakken, Per Gunnar Hjorthen, Knut Karstensen og Sverre Selfors.

Det ble i forbindelse med årsmøtet også delt ut tre stipender fra Iver Ancher Heltzens minnefond:

  • Rana museum får 30.000 kroner til sin utstilling med «Ravnå-samlingen» ved åpningen av Fjordsenteret i juni. Per Ole Syvertsen var til stede og mottok stipendet.
  • Hemnes Båtbyggerhistoriske forening fikk 30.000 kroner til et bokprosjekt om båtbyggerhistorien i Ranfjorden. Torbjørn Skjæran var til stede og mottok stipendet.
  • Raanen vuodna fikk 10.000 kroner til et «synliggjøringsprosjekt» om samisk kultur, historie, landskap og identitet i Rana.

Totalt var det 60 medlemmer som møtte opp på årsmøtet, og de fikk også med seg et personlig og inspirerende foredrag av Bjørg Simonsen om hvordan Nasjonalbiblioteket kom til Mo i Rana. Simonsen var sentral i ledelsen den gang, og kunne fortelle mange gode historier fra den første tiden.

 

Kommentarer til denne saken