Da er det igjen på tide å stemme på årets idrettsnavn 2019. Det har vært nok et år med mange fine idrettsprestasjoner av både individuelle utøvere og lagspillere, på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå.

Avstemningen av årets idrettsnavn er en tradisjon i Rana Blad siden 2002. Opp gjennom årene har utøvere fra mange ulike idretter vunnet pokalen, som vinneren får til odel og eie.

I vår nominering ser vi ikke bare på resultater som er oppnådd, men framgang fra tidligere år blir ekstra belønnet. Således savnes kanskje noe blant de nominerte, det betyr ikke at de er dårlige kandidater, men at de kanskje har prestert noe dårligere enn ventet.

Vi har nominert åtte kandidater, men du kan stemme på din kandidat.

Det vi krever er at de som stemmes på er fra Nord-Helgeland eller representerer en klubb i distriktet.

Slik går du fram om du ønsker å stemme på en av kandidatene:

Skriv gjerne en begrunnelse for hvem du stemmer på. Husk å skriv din navn og adresse.

Det er ikke lov å stemme mer enn en gang, men hvis man stemmer på e-post kan en familie som bor på samme adresse stemme samlet.

Vi ønsker gjerne at du skriver en begrunnelse for hvorfor du stemmer akkurat på din kandidat.

Fristen for å stemme er torsdag 19. desember ved midnatt.

Her er de nominerte, i alfabetisk rekkefølge etter fornavn:

Joar Leifseth Ulsom

Joar Leifseth Ulsom fra Rana trekk- og brukshundklubb klarte ikke å forsvare seieren i Iditarod i 2018, men det var ikke langt unna. Han kom i mål på andreplass og visste igjen at han er en av verdens absolutt beste langdistanse hundekjørere. På hans sju starter i verdens tøffeste hundeløp har han bare plasseringer blant de sju beste, noe ingen har klart før han.

Kaja Helene Remmen

Skytteren fra Nesna har hatt en fantastisk sesong både lokalt, regionalt og nasjonalt. Under Landsskytterstevnet tok hun sølv i feltskyting etter omskyting om gullet. Hun var også i finalen i baneskyting. I NNM ble det gull i baneskyting og sølv i feltskyting. Både lokalt og regionalt har hun skutt flere stemner med maksimale 350 poeng.

Lisa-Marie Karlseng Utland

Fotballspilleren fra Gruben har hatt en svært god sesong. Hun har etablert seg som en av de beste spillerne på landslaget, og scoret også mål i VM da Norge kom til kvartfinalen. I høst gikk hun fra Rosengård i Sverige der hun var på toppen av scoringslistene til den engelske superligaen der hun på kort tid har funnet seg fint til rette i Reading. Scoret nylig fem mål da laget vant 6-0 mot Crystal Palace.

Martin Bjørnbak

Martin Bjørnbak gikk fra Bodø/Glimt til Molde FK i fjor vinter. Han har vært en fast brikke i et Molde-lag som har vunnet Eliteserien med ganske klar margin. Hemnesværingen er den første fra Nord-Helgeland som blir seriemester i Norge siden Ulf Karlsen var med og vant for Viking i 1991.

Preben Horven

Langrennsløperen fra Bossmo & Ytteren IL tok bronse i NM, den første som klarte dette fra vårt distrikt siden 2005 (Anders Myrland) og før det igjen helt tilbake til 1980-tallet. Det skulle vise hvilken prestasjon han gjorde. Hadde en rekke topplasseringer i norgescupen og havnet på fjerdeplass totalt.

Rana karateklubb

Rana Karateklubb har levert solide prestasjoner i inn- og utland i flere år. Likeså i år. De har en stor bredde og en rekke utøvere kommer hjem fra mesterskap i utlandet med medaljer. Vi nominerer hele klubben for sine stadige framganger og toppresultater blant flere utøvere.

Robin Pedersen

En hopper med stor suksess og framgang. Kom med til hoppuka ettersom han ledet COC-cupen før jul i fjor. Satte ny personlig rekord i Planica i mars med et hopp på 232,5 meter. Gjorde flere gode renn i verdenscupen sist vinter med 16. plass som beste, og startet årets sesong med en knallsterk 9. plass i Polen sist helg.

Ørjan Svartisdal Karlsen

Skytteren fra Røvassdalen skytterlag var utrolig nær å bli skikkelig historisk. For første gang ble det satt opp kongepokal i feltskyting på Landsskytterstevnet. Han havnet på andreplass, bare en innertreff unna gullet. En særdeles sterk prestasjon i seniorklassen der det er flere hundre deltakere. Fikk også tredjeplass i militært NNM og ble tatt av vinden da han skjøt fra skive en i NNM-felten.

Tidligere vinnere av årets idrettsnavn

2002: Karianne Bjellånes, fotball/langrenn

2003: Stefan Åeng, roadracing

2004: Kim Arne Sletten, roadracing

2005: Carina Langfjell, fotball

2006: Inger Blikra, styrkeløft

2007: Linn Christina Aalefjær, håndball

2008: Bjørn Dalskjær Kristiansen, hundekjøring

2009: Kim Arne Sletten, roadracing

2010: Vegar Bergli, skiskyting

2011: Vilde Gjesbakk, friidrett

2012: Ingrid Boldermo, scootercross

2013: Joar Leifseth Ulsom, hundekjøring

2014: Martin Sæterhaug, karate

2015: Joar Leifseth Ulsom, hundekjøring

2016: Julian Halsøy, karate

2017: Fredrik Gjesbakk, skiskyting

2018: Martin Alfheim, skiskyting