Det er Meteorologisk institutt som på Twitter melder at det nå blir kaldere fremover. Det melder de med utsagnet: – Nordavinden er på vei!

Meteorologene opplyser at de forventer temperaturer ned mot minus 20 grader i fjellområdene og lengst nord den kommende tiden.

Bakgrunnen for endringen i temperaturer etter en forholdsvis våt og regntung mars så langt er et lavtrykk i øst. Dette sørger for transport av kaldluft fra nord i hele Skandinavia.

Basert på Yr.no ligger det an til at temperaturene faller allerede fra i morgen av. For Mo i Rana er det da meldt noe regn gjennom dagen med mengder på rundt 15 mm nedbør, mens temperaturene faller ned mot null grader nattestid.

Lørdag er det ventet temperaturer på rundt null grader, og det samme søndag - men da er det til gjengjeld meldt nedbør i form av snø.

Utover i neste uke faller temperaturene ytterligere og vil på det meste komme ned mot 10 minusgrader.

(Saken fortsetter under bildet)

Meteorologisk institutt har også sendt ut et farevarsel for Saltfjellet som gjelder fra fredag av. Her advares det om fare for snøfokk fra fredag ettermiddag av enkelte steder i fjellet grunnet snøvær og kraftig vind.

For Saltfjellets del er det allerede noen minusgrader på fjellet i dag. Her vil temperaturene falle gjennom helga og utover i neste uke er det ventet temperaturer ned mot en 12-13 minusgrader på det meste.