Gå til sidens hovedinnhold

Her slåss skogens konger om å få komme frem til matfatet til Idar Harry (70)

70-åringen har i en årrekke sørget for at dyrene får litt ekstra mat for å overleve gjennom harde vintre.

Artikkelen er over 6 år gammel

Elgjegeren sørger for å holde liv i dyrene gjennom en hard vinter: - Noen har blitt så godt vant til meg at jeg får stryke dem på snuten.

I en årrekke har elgjegeren Idar Harry Storvik fra Mo i Rana sørget for å holde liv i elgbestanden gjennom å kjøre høyballer ut til dyrene. Høyballene hjelper godt på når skogens konger skal overleve harde, nordnorske vintre.

- Det er et foringsprosjekt som har pågått over mange år, så jeg er vel på plass med en ny høyballe annenhver eller hver tredje dag vinteren gjennom, forteller ham.

- Det er et fint prosjekt som fungerer godt.

- Vi er blitt godt vant til hverandre

Storvik forteller at de store dyrene etter hvert har blitt godt vant til ham, noe man også ser av videoen han publiserte på Facebook på lørdag.

For selv om traktoren er i gang, så strømmer de vel 15 dyrene til for å forsyne seg av høyballen. Da er det heller ikke til å unngå at det blir tendenser til knuffing. Noe man kan se av videoen til 70 år gamle Storvik.

Selv er ikke Storvik bekymret når han mater dyrene.

- Vi er blitt godt vant til hverandre, og ofte så går jeg ut av traktoren og står der med dem. Så lenge man er rolig og behersket er det ikke noe problem, og jeg har også blitt såpass venn med en av elgoksene at jeg får stryke den over snuten fra tid til annen.

Bidrar til å ivareta bestanden

Han forteller at ved å mate dem, så er dette med på å forhindre at dyrene trekker ned mot skinnegangen og blir påkjørt og drept av toget. Selv har han satt opp fast foringsplass i Langvassgrenda, rundt fire mil fra Mo i Rana.

- Vi ser jo at dette er med på å ivareta bestanden, ikke bare ved at de får mat om vinteren, men også ved at de holder seg her i området og dermed ikke trekker ned mot skinnegangen.

Kommentarer til denne saken