Flere hester mishandlet i Luleå. Har blitt skjært med kniv ved kjønnsorganene

Flere hesten i Norrbotten har blitt mishandlet. Bildet har ingenting med saken å gjøre.

Flere hesten i Norrbotten har blitt mishandlet. Bildet har ingenting med saken å gjøre.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

[NORRBOTTENS-KURIREN] I Luleå har flere hester blitt mishandlet. Nå utlyser stallen som er rammet, en dusør på 10.000 svenske kroner til den som har avgjørende tips.

Hendelsene er politianmeldt og hos politiet finnes det ni slike anmeldelser, samtlige innkommet i 2017.

– I hovedsak dreier det seg om dyreplageri. I et par tilfeller handler det om skadeverk, sier politi Martin Wass til avisen.

Ifølge anmeldelsene er det noen som har skjært hestene med kniv på kroppene og ved noen tilfeller, ved kjønnsorganene.

Les også: Vestvågøy: Hesteeier angrepet av naken og ruset mann i fjøset

– Senest på torsdag hadde jeg kontakt med en av anmelderne. Hun var fortvilt og lurte på hva de skulle gjøre. I løpet av sommermånedene har hestene fått være i fred, men nå skal det ha begynt igjen. De sier unisont at skadene ikke er forårsaket av andre hester, sier han.

Politiet har ingen vitner selv om hesteeierne har gått nattevakt og hatt kameraovervåking. Wass sier at eierne ikke vil låse hestene inne i stallen for å forhindre at de skades, da de frykter at noen skal tenne på bygningen.

Hvert år anmeldes rundt 50 tilfeller av dyreplageri i Norrbotten. Få gjelder hester, men i desember kom en anmeldelse som gjaldt en hest i en annen stall. Hesten hadde fått noe ført inn i kjønnsåpningen, og blødde kraftig.

Artikkeltags