Heymat er blant åtte norske møbel- og interiøraktører som denne uka reiser til New York for å delta på designmessen ICFF 2022 I USA.

Designmessen foregår fra 15. til 17. mai og anslås å bli besøkt av over 10.000 arkitekter, designere, forhandlere, distributører og journalister.

Allerede har Heymat etablert et eget USA-kontor i Florida, hvor de produserer varer for det amerikanske markedet.

– Vi har to av de viktigste aktørene i den amerikanske design- og interiørbransjen i vår portefølje, noe som gjør at vi nå satser på lager og distribusjon der borte. I tillegg har vi gjort store investeringer i synlighet. Fundamentet for vekst er bedre enn noensinne, og vi gleder oss stort til ICFF i år, sier Tina Østrem, salgs- og markedssjef i Heymat i en pressemelding.

Heymat med seg de to mattene «Sand» og «Mix Teklan» til Manhattan. Sistnevnte vant NYCxDesign Award i fjor. Begge er designet av nordlandsbedriftens faste samarbeidspartner, Kristine Five Melvær. Også teppeflisene «Zen» skal vises fram.

– Et økende behov for å komme nærmere naturen, er felles for mange som søker til skandinavisk og norsk design. Vår design står for renhet og minimalisme, og er formet av livsstilen vi skandinaver i stor grad lever. Dette opplever mange som attraktivt, sier Østrem.

Eksporten av møbler til USA steg med solide 36,5 prosent i fjor, forteller Egil Sundet, bransjeleder i Norsk Industri Designindustrien.

– Bransjen og bedriftene har satset tungt og målrettet på det amerikanske markedet i flere år, og nå får vi lønn for strevet, sier han.

Nå går 17,9 prosent av den norske møbel- og interiøreksporten til USA, som dermed vipper Sverige ned fra tronen som møbelbransjens største kunde. For 10 år siden var USA kun det femte største eksportmarkedet.

– Nord-Amerika er et helt enormt stort marked, og derfor har designindustrien jobbet i fellesskap for å få et fotfeste her. Vi deltar på viktige designmesser og bygger et nettverk av representanter som kjenner markedet og kan koble oss med arkitekter, forhandlere og media. Dette har gitt resultater, påpeker Sundet.