Designmessen Maison&Objet åpnes fredag i Paris. Ragnhild Grytten, som er prosjektleder for Inside Norway, forteller i en pressemelding at den norske standen rommer noen av de aller fremste designaktørene i Norge akkurat nå. Og blant representantene finner vi altså Heymat fra Mo i Rana.

– Dette er kompromissløse, designdrevne bedrifter som holder et svært høyt nivå på det de gjør. Norsk design har en stigende stjerne i Europa, og vi har en særdeles god stand som jeg gleder meg til å vise fram for et internasjonalt publikum, sier hun.

Heymat tar med seg to matter til messen - Løype og Stein. Løype er formgitt av designstudioet Vera & Kyte, og henter inspirasjon fra skisporet. Det enkle, grafiske mønstret skal minne om nypreparerte løyper. Designeren Kristine Five Melvær har formgitt matten Stein for Heymat. Matten er en del av serien Heymat+, og er laget av resirkulert plast.

Ifølge Designindustrien økte eksporten av møbel- og interiørprodukter med 5,3 prosent i løpet av årets første halvår.

– Faktisk er design- og ferdigvareindustrien den ene av bare to sektorer i Norge som kan vise til eksportvekst de siste 10 årene. Ambisjonen nå er å doble eksporten fram mot 2030, noe som kan gi 40 milliarder i økt verdiskaping og kanskje 30 000 nye arbeidsplasser. Skal vi få det til, behøver vi politisk støtte, sier Egil Sundet i Designindustrien, en bransjeforening i Norsk Industri.

Totalt seks bedrifter stiller ut på Inside Norway-standen i Paris fra 6. til 10. september: Vestre, Northern, Heymat, Fram Oslo, Magnor Glassverk og Lundhs Real Stone.