[Helgelendingen] MIL Turn har hatt mange store stevner opp gjennom årene, og Landsturnstevnet i 2004 var det største. I 2017 arrangerte de barnekretsturnstevne for 650 unger, men nå er det ungdommene som samles.

– Det er første gang vi arrangerer et slikt stevne, og det kommer tropper fra hele Nordland, forteller stevneleder Anne-Marit Almås Marken i MIL Turn.

– Samles hele helga

Stevnet er ikke bare en oppvisning, men like mye en sosial samling. Ungdommene kommer til Mosjøen fredag og blir til søndag, og oppvisningen er søndag formiddag.

Det er ungdommer i alderen 12-16 år som er med, og troppene kommer fra Ballangen, Balstad, Bodø, Rognan, Sandnessjøen, Rana, Stamsund og Mosjøen. Størrelsen på troppene varierer, og arrangørklubben har den største troppen.

– Vi har 26 turnere i troppen vår, og der er det også noen fra Balance Mosjøen danseforening. Programmet er vårt tilpasset og trent inn med den store troppen, og det blir spennende å se når vi er sist ut i oppvisningen søndag, sier Almås Marken.

– Ungdommene bidrar selv

Ungdommene i MIL Turn har, i tillegg til å trene inn sin oppvisning, bidratt med å legge opp det sosiale programmet lørdag.

– Et ungdomsstevne inneholder mye mer enn selve oppvisningen. Her treffes turnere fra hele fylket, og lørdag er det blant annet turnverksted. Vi benytter selvsagt anledningen til å bruke all den kompetansen som kommer hit som trenere, og ungdommene syns det er spennende med andre instruktører. Våre ungdommer har også lagt opp til flere sosiale ting, og det skjer ikke bare på Kippermoen. Lørdag kveld blir det grilling på Baågneset, sier stevnelederen.

Under oppvisningen søndag har turnerne tilgang til trampett og Airtrack i tillegg til frittstående. Det blir derfor varierte program som publikum får se i løpet av den to timer lange oppvisningen.