Hjelp oss med å lage Helgelands beste 17. mai-dekning: – Vi ber deg om å sende oss dine beste bilder fra din feiring

Klassevennene Konrad Meitz Enga og Hedda Nilsen Sandstad går i første klasse ved Selfors barneskole. Arkivfoto fra 1. mai 2019.

Foto: Arne Forbord

Klassevennene Konrad Meitz Enga og Hedda Nilsen Sandstad går i første klasse ved Selfors barneskole. Arkivfoto fra 1. mai 2019. Foto: Arne Forbord

DEL

Søndag er det klart for en av årets vakreste feiringer. Nasjonaldagen skal selvsagt feires med pomp og prakt i år også, selv om korona-retningslinjene i år gjør det hakket mer utfordrende enn normalt.

Rana Blad kommer også i år til å by på en fyldig dekning av 17. mai-feiringene som finner sted i både bygd og by.

På selve dagen legger vi opp til å streame fra flere steder. Det kommer blant annet stream av toget på Nesna, vi skal streame fra bilkaravanen som går gjennom Mo i Rana på ettermiddagen, og vi skal sende direkte fra korpsmusikken.

Vi kommer også til å lage flere saker om alt fra russefeiringen til champagnefrokost hjemme hos ranværinger, samt at vi også lager bildeserier fra nasjonaldagen.

I tillegg blir det også gjensyn med glimt fra arkivet fra tidligere nasjonaldager, fra den tiden da man fortsatt kunne samles i store folketog.

Men det vi trenger hjelp til fra dere lesere er små og store tilstandsrapporter om hvordan dere feirer det som vil være en annerledes 1. mai der dere bor.

Vi ber dere derfor om å sende inn bilder og videoer fra feiringen der dere bor. Disse vil vi samle i større bildeserier slik at flest mulig kan få ta del i hvordan vi her på Helgeland feirer 17. mai.

Vi har nå gjort det enda enklere å sende inn bilder og videoer til oss. Det eneste du trenger å gjøre er å følge denne lenken til vårt innsendingsskjema.

Lenken finner du også merket med «Tips her på nettsiden» til venstre på nettsiden når du går inn via menyen på ranablad.no.

(Saken fortsetter under bildet)

Her blir du bedt om å fylle inn navn og e-postadresse. I tillegg er det et felt merket «Hva vil du tipse oss om?» der du kan legge inn kommentarer til bildet/videoen du sender inn. Her er det fint hvis du for eksempel oppgir hvor bildet/videoen er tatt, i hvilken anledning, og hvem man ser på bildet/videoen.

Under dette feltet får du muligheten til å laste opp ditt bidrag. Det kan du gjøre enten ved å dra inn og slippe filene direkte i feltet, eller ved å laste opp via den markerte lenken. Maks størrelse for opplasting er 500 MB.

Rana Blad kommer til å trekke ut tre bidragsytere av alle som sender inn til oss på 17. mai. Disse vil motta en påskjønnelse i form av flaxlodd i posten, så husk på å inkludere adressen din hvis du vil være med i trekningen.

Da gjenstår det bare å ønske deg og dine en flott feiring på nasjonaldagen, og minne om at alt av bildeserier og opptak fra streamer blir liggende samlet her på ranablad.no/17.-mai-2020/ i etterkant av feiringen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken