To veteraner legger opp, og Robin er en av tre som kjemper om de ledige plassene på landslaget

Robin Pedersen er en av tre unge hoppere som kjemper om to landslagsplasser foran neste sesong.

Robin Pedersen er en av tre unge hoppere som kjemper om to landslagsplasser foran neste sesong. Foto:

Av
DEL

To veteraner forsvinner ut av elitelandslaget i hopp etter inneværende sesong. En ny generasjon kjemper hardt om å overta plassene.

Kenneth Gangnes (29) og Andreas Stjernen (30) har begge avsluttet sine innholdsrike hoppkarrierer i løpet av vinteren. Stjernen tok farvel med andreplass i verdenscuprennet på hjemmebane i Granåsen sist torsdag.

Dermed står to plasser ledig på landslagssjef Alexander Stöckls elitelandslag foran neste sesong, forutsatt at man kommer fram til at laget fortsatt skal bestå av sju hoppere.

Tre navn peker seg i første rekke ut til å fylle dem: Robin Pedersen (22), Marius Lindvik (20) og Thomas Aasen Markeng (18).

– Den neste generasjonen banker på døra. Du har Lindvik som har tatt et steg, du har Pedersen som har kommet inn og tatt verdenscuppoeng i vinter, og du har Markeng som ble juniorverdensmester, sier landslagssjef Stöckl til NTB.

Usikker på antallet

Han peker videre på at det også finnes spennende navn blant hopperne som har vært å se i kontinentalcupen denne vinteren. Samtidig tyder alt på at det er trioen Pedersen, Lindvik og Markeng som banker hardest på den langt fra lukkede landslagsdøra.

Det bekrefter også hoppsjef Clas Brede Bråthen når NTB spør hvem som er mest aktuelle til å fylle plassene til Stjernen og Gangnes.

– Sånn jeg ser det nå, vil det være de tre, sier Bråthen.

– De kjemper om to plasser?

– De tre er i en diskusjon om plassene, men om vi blir seks eller sju (på landslaget neste sesong), har vi ikke bestemt oss for, svarer hoppsjefen.

Både Bråthen og Stöckl er tydelig på at det ikke er økonomiske hensyn som vil avgjøre størrelsen på neste sesongs elitelandslag.

– Det handler om prestasjon og hva som er mest hensiktsmessig for hver løper, sier Stöckl.

Kontinuitetsbæreren Fannemel

Robert Johansson, Johann André Forfang, Daniel-André Tande og Halvor Egner Granerud er etter alle solemerker selvskrevne på neste sesongs landslag. Trolig får også veteranen og kontinuitetsbæreren Anders Fannemel fornyet tillit til tross for en svak vinter i hoppbakken.

– Nå har Gangnes og Stjernen takket for seg, og da er det to solide kontinuitetsbærere som er borte. I realiteten har vi da Fannemel som den siste, sier hoppsjef Bråthen.

Landslagssjef Stöckl er inne på det samme.

– Det er ekstremt viktig at vi beholder folk som har vært med i en kulturbyggingsprosess, som har betydd ekstremt mye for hoppsporten og som kan levere kulturen videre til neste generasjon, sier han.

Østerrikeren vil ikke bekrefte at Fannemel er med videre, men er klar på at man skal finne «en god løsning» for Hornindal-hopperen.

Kommende helg er det verdenscupavslutning i Planica. Utfallet der kan bidra til å kaste lys over hvem som får den eller de siste landslagsplassene.

– Noen kan gjøre det veldig bra der, som gjør at det ikke er noen diskusjon. Vi har jo sett at det har skjedd ting i Planica før, men der er det jo sånn at man stort kun kan styrke sitt kandidatur betydelig. Vi tror ikke noen av utøverne vil svekke kandidaturet der, sier hoppsjef Bråthen.

Artikkeltags