Det viktigste med de nye hotellsatsingene er likevel det kraftige bidraget de gir til mulig framtidig vekst for Rana og Nord-Helgeland

Artikkelen er over 5 år gammel

Rana Blad mener styrkingen av hotellkapasiteten i Rana kan skape grobunn for ytterligere vekst innen næringsliv, turisme, kultur og sport.

DEL

Dagens lederDe første gjestene sjekket denne uka inn på det nye Clarion Collection Helma Hotell i Mo sentrum. Gjestene kunne vandre inn i et splitter nytt og flott hotellbygg som det har kostet den nette sum av 145 millioner kroner å bygge. Der ble de tatt imot av en tydelig stolt hotelldirektør, Dag Busch, og ikke mindre stolt styreleder i Helma Holmen Hotell AS, Stig Frammarsvik.

LES OGSÅ (RB Pluss): Martin ble første gjesten på det nye hotellet

Og de to, og for den del hele Rana, har all grunn til å være stolte. Mo i Rana har lenge hatt underkapasitet når det kommer til hoteller og overnattingsplasser. Over flere år har det vist seg vanskelig å gjennomføre store arrangement lokalt enten det har handlet om idrett eller konferanser fordi det rett og slett ikke ha vært stor nok overnattingskapasitet i byen.

Når tilreisende deltakere i eksempelvis et NM i en av de mange skisportene våre må innlosjeres privat og faktisk i nabobyer og grender, sier det noe om at her har ikke tilbud og etterspørsel vært helt tilpasset.

Om noen uker får byen vår enda mer overnattingskapasitet når Scandic Meyergården Hotell åpner sin nye hotellfløy. Der kommer det 96 nye hotellrom i tillegg til de 110 som Helma Hotell har tatt i bruk.

SE BILDER FRA HELMA HOTELL:

Totalt har Meyergården da 251 rom å tilby reisende, enten det er snakk om turister, konferansedeltakere eller forretningsdrivende på reise. I tillegg varter Meyergården opp med en ny storsal med plass til 900 personer. Regninga lyder på rundt 180 millioner kroner.

Samlet får altså Mo i Rana nå styrket overnattingskapasiteten i løpet av noen få hektiske våruker med over 200 splitter nye hotellrom. Byggeperiodene har vært hektiske og det gleder oss i tillegg at de godt over 300 millioner kronene som er investert i stor grad har gått til lokale leverandører av varer og tjenester. Vi skal heller ikke glemme at hotellsatsingene gir en del nye arbeidsplasser lokalt.

Det viktigste med de nye hotellsatsingene er likevel det kraftige bidraget de gir til mulig framtidig vekst for Rana og Nord-Helgeland innenfor næringer som turisme og konferanse. Når den nye flyplassen på Hauan åpner står byen klar til å ta imot gjester fra fjern og nær med solid hotellkapasitet, etter hvert et OK restauranttilbud og tilbud i form av kultur og natur som burde gjøre Mo i Rana til et godt valg for arrangører av nær sagt hva som helst.

Utfordringen er å ta de neste stegene for å få til vekst og bruk av herlighetene som Rana og Nord-Helgeland har å by på. Det handler blant annet om en samlet og helhetlig markedsføring av ikke bare hotellene isolert, men også byen og regionen og alt det vi har å by på.

Lykkes vi her kan det skape grobunn for ytterligere vekst i form av både ett og to hotell til på Nord-Helgeland. For vi vet at det finnes planer for flere slike satsinger. Uansett får vi i løpet av få år svaret fra markedet på om satsingene som nå er gjort slår til.

Og sånn helt på tampen kan vi konstatere at det nå skal bli vanskelig for sykkelrittet Actic Race of Norway å vri seg unna Mo i Rana som stedet for en av etappene i rittet i 2016. For det står ikke på hotellkapasitet denne gangen.

Ønsker du å holde deg oppdatert på det som skjer på Helgeland? Følg Rana Blad på Facebook og få nyheter, sport, kultur og meninger rett i din nyhetsfeed.

Utfordringen er å ta de neste stegene for å få til vekst og bruk av herlighetene som Rana og Nord-Helgeland har å by på. Det handler blant annet om en samlet og helhetlig markedsføring av ikke bare hotellene isolert, men også byen og regionen og alt det vi har å by på.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags