Gå til sidens hovedinnhold

Seilbåt savnet på vei mot Svalbard - la ut fra Tromsø for 10 dager siden

Artikkelen er over 4 år gammel

Seilbåten "Argo" er savnet. Ombord skal det befinne seg en mann i 30-årene.

[Nordlys] Seilbåten "Argo" skulle etter planen ankomme Svalbard den 30. august, men fem dager senere er det fortsatt ingen som har sett noe til båten.

- Vi har sendt ut melding til fartøy som befinner seg i området om at de må holde skarp utkikk etter båten. Samtidig har vi etter hvert satt inn fly i søket, sier vakthavende redningsleder i Hovedredningssentralen, Kjell Johansen til Nordlys.

Det var Svalbardposten som først omtalte saken.

- Dårlig vær

Redningslederen opplyser at de fortsatt ikke vet om båten er utstyrt med radioutstyr, eller om det rett og slett ikke fungerer. De har i hvert fall ikke lykkes med å komme i kontakt med båten.

- Vi er i beredskap, og bruker nå alle mulige kilder for å prøve å finne ut hvor båten kan befinne seg, sier Johansen, som samtidig legger til:

- Vi har per nå ingen grunn til å tro at det har forekommet noen ulykke. Det har vært noe urolig sjø mellom fastlandet og Svalbard, som kan ha bidratt til en forsinkelse.

- Men det har ikke vært så dårlig vær at en seilbåt som dette ikke skulle kunne klart å takle det, for å si det sånn.

Problemer med navigasjonen

Siste tegn til seilbåten forekom den 27 . august. Da har en annen båt praiet "Argo" like nord-vest for Tromsø, og da skal mannen i 30-årene ha gitt uttrykk for at han hadde problemer med autopiloten - og at dette har gjort navigasjonen vanskelig.

Autopiloten er det som sørger for at man skal kunne styre uten å måtte holde i roret hele tiden.

Johansen oppfordrer alle som har informasjon vedrørende "Argo" om å ta kontakt med hovedredningssentralen på telefon 75 55 93 40.

 

Kommentarer til denne saken