Høyre er tilfreds med endringene regjeringen har varslet i lakseskatten og avviser ikke et forlik i Stortinget, skriver Klassekampen.

Havbruksnæringen har protestert på at skatten skal være basert på hva laksen koster på Nasdaq-børsen. Nå har næringspolitisk talsperson i Senterpartiet Geir Pollestad bekreftet at det ikke vil skje.

Bildeserie

SE BILDENE: Dette frykter de skatteforslaget vil gjøre med lokalsamfunnet: – Helt uvirkelig

Høyres finanspolitiske talsperson Helge Orten, sier retretten er et steg i riktig retning, men mener det må større endringer til dersom regjeringen ønsker et forlik med Høyre.

– Om regjeringen ønsker et bredt forlik, gjør de lurt i å lytte til flere av de innspillene som har kommet i høringen, sier han til Klassekampen.

Pollestad vil ikke kommentere hvordan den politiske behandlingen av saken Stortinget blir før de har gjennomgått høringsinnspillene. Men han lover at saken skal behandles i vår.

– Vi er veldig opptatt av å lande dette i god tid før sankthansbålet blir tent, sier han.

(©NTB)

Relaterte saker:

Les også

Lakseskatten må utredes bedre. Det fortjener alle kystsamfunnene som er tufta på oppdrett og havbruk, og det fortjener også laksebaronene. Uansett om de er aldri så rike

Les også

Ung næringsdrivende på Helgeland om lakseskatten. Sander (20): Tusen takk for at dere har gjort Norges mest framtidsrettede og sikre næring til en usikker framtid