Det er NRK Trafikk som klokken 1042 melder at en høyspentledning er i ferd med å falle over E6 i Dunderlandsdalen i Rana.

NRK Trafikk opplyser at som en følge at veien kommer til å bli stengt. Politiet er på vei til stedet.

Bilister bes være OBS på dette.

Oppdatert: Overfor Rana Blad bekrefter operasjonssentralen til Nordland politidistrikt at de er på vei til stedet for å bistå i forbindelse med sikring av arbeidet.

Overfor Rana Blad opplyser Linea ved Rune Jørgensen på Feilmeldingen at de foreløpig ikke har voldsomt med informasjon.

– Det er snakk om en kabel som henger på halv tolv der. Det er folk på vei opp for å se på det nå, sier han.

På spørsmål om dette vil medføre problemer for det omliggende strømnettet, svarer Jørgensen at det vet de ikke ennå, men:

– Når de skal reparere kabelen vil jeg tro at de må koble ut området rundt, hvis det ikke lar seg gjøre å rette opp situasjonen uten å ta strømmen, men det vet vi ikke ennå.

Oppdatert klokken 1118:

Steinar Benum i Linea opplyser overfor Rana Blad at de vil koble ut høyspentledning klokken 1130 og vil vare til 1500.

– Det er en travers som er blåst ned. Vi tar strømmen der nå klokken 1130 og regner med å få fikset dette i dag. Det er nok været som har tatt de. Det har vært mye vær i det siste og vi har vel egentlig så langt vært heldige at det ikke har skjedd mer.

– Er det noen kunder som rammes i forbindelse med at dere kobler ut høyspentledningen?

– Det er ikke mange, men det er noen kunder som blir koblet ut. Disse har vi varslet med SMS. Selv om det ikke er mange så er det uansett ikke heldig mtp hvor kaldt det er for tiden, sier Benum til Rana Blad

Saken oppdateres.