Ole Johnny Rønneberg har vært på landslaget i paragliding siden i 2011. Etter noe år med en enklere vinge og en klasse under de aller beste, er Ranas mest aktive paragliderutøver klar til å utfordre eliten igjen.

– Neste år blir det competition-vinge igjen. Jeg føler det er mer meg, sier Ole Johnny som var nede på en 11. plass på rankinglista i Norge over paraglidere. Etter en god sesong er han oppe på en 9. plass, og må opp til 3. plass for å bli landslagsaktuell.

Men han har fått blod på tann.

Går på for fullt

– Jeg har vært der før og er innstilt på å gå på for fullt i competition-klassen, sier Rønneberg, etter fem år med vinge i serieklassen.

Han fløy med competition-vinge igjen i norgescupen i Makedonia i juni og følte ting fungerte veldig bra. Det ga han også en sterk 2. plass i den såkalte Over all-klassen.

– Jeg er strålende fornøyd med den plasseringa. Totalt i norgescupen ble det også en 3. plass, sier han.

De siste årene har det blitt en tradisjon å arrangere Nordisk mesterskap og NM i samme arrangement - og i utlandet. I år ble det fløyet i Østerrike.

I NM ble det en sterk 4. plass, mens han ble nummer åtte og 11 i Nordisk Open.

– Det ble bare to omganger på grunn av været, og dermed ikke tid til å rette opp feil som ble gjort. Det kunne gått bedre, medgir han, om en konkurranse der de fløy ei strekning på hele 10 mil!

Til Mexico

Også neste år vil Nordisk og NM bli arrangert i utlandet, alt over ei uke. Mens sesongen nå er over på denne siden av nyttår, tar det ikke lang tid på nyåret før Rønneberg og paragliderne er klar for større konkurranser igjen.

– Vi drar til Mexico andre uke i januar. Det blir starten på en sesong jeg håper skal bli en opptur. I Mexico har jeg dessuten gjort det bra før, sier Ole Johnny Rønneberg, som treningsflyr rundt på Helgeland gjennom hele året.