– Vi gleder oss veldig og tror dette kan være både til inspirasjon og danne et fint forspill til Mo i Rana som står på kanten av en større utvikling med flere nye ranværinger, forteller leder i Rana SV, Ingrid Lorentzen Kildal i en pressemelding fra partiet.

Britiskfødte Vardøen har utmerket seg med å formidle samfunnsperspektiver gjennom film og musikk, han er utelivsgründer, som Kildal mener er spennende knyttet til tanken om inkluderende uteliv.

Vardøen har gjennom sine etableringer vært en sterk faktor til utviklingen av bydelen Grünerløkka i Oslo. Han er knyttet til steder som Bar Boca, Los Lobos, Hotel Havanna, Parkteatret, Villa Paradiso Grünerløkka, Villa Paradiso Solli Plass, Villa Paradiso Majorstua, Villa Paradiso Fredrikstad, Villa Paradiso Bergen, Villa Paradiso Lilleborg, Villa Paradiso Much Brygge, AKU AKU, The Nighthawk Diner, Smelteverket, Grünerløkka Brygghus, Bar Bellini og Vespa. (Trekk pusten...)

I 2019 gjenåpnet han Frogner kino som ble oppført i 1926, og framsto i sin opprinnelige prakt, men med moderne teknisk utstyr. Mange kjenner kanskje også Vardøen igjen som tidligere dommer i TV3-programmet MasterChef og TVNorge-programmet 4-stjerners middag.

Rana SV har invitert Jan Vardøen til Mo i Rana torsdag 20.oktobe og publikum kan oppleve han i det SV i presseskrivet omtaler som en av Mo i Ranas nyvinninger innen byutvikling, Black Box på Moment museum.

– Vi har utfordret Vardøen til å bli med på byvandring i Mo i Rana sentrum på dagen, og på kvelden får vi høre noen refleksjoner rundt dette fra han, i tillegg til et foredrag om hvordan Vardøen mener man lykkes med å skape trivelig byliv, basert på egne omfattende erfaringer, forteller Kildal.

– Vi avslutter med en samtale mellom Jan Vardøen, leder i Ranaregionen Næringsforening, Ingvild Skogvold og påtroppende kommunaldirektør for tekniske tjenester, Stig Frammarsvik. Dette blir ledet av Ingrid Lorentzen Kildal står det i pressemeldingen.