Gå til sidens hovedinnhold

Ulsom med klar ledelse i Iditarod - foran Lars Monsen

Artikkelen er over 3 år gammel

Joar Leifseth Ulsom har en klar ledelse i Iditarod, men mange av de største utfordrerne har stanset for å ta døgnhvilen tidligere i løypa.

Oppdatert 10.00: Mitch Seavey og Nicolas Petit, to av de store favorittene, er de to første som er ferdig med 24-timershvilen. Den har de tatt i sjekkpunktet McGrath. Begge to havnet på pallen i fjor. Så spørs det hvor mye de kjører inn fram til Iditarod der Ulsom kan starte løpet igjen etter sin 24-timershvile. Ulsom har brukt cirka 22 timer i løypa mellom McGrath og Iditarod - dermed kan det nok bli ganske likt når Ulsom er ferdig med sin døgnhvile.

Joar Leifseth Ulsom, Rana Trekk- og brukshundklubb, har i morgentimene torsdag norsk tid kommet til sjekkpunktet Iditarod med alle 16 hundene sine.

Iditarod er også navnet på løpet, og førstemann til sjekkpunktet som ligger omtrent midtveis i konkurransen, fikk premie på 3.000 dollar.

Leifseth Ulsom har brukt 15 og en halv time fra forrige sjekkpunkt Ophir. Til Ophir kom Lars Monsen som nummer to, nesten ni timer etter Ulsom. Den tredje nordmannen i feltet, Ketil Reitan, er nå nummer seks.

Men de virkelige resultatene er vanskelig å beregne, for flere av de andre har tatt sin obligatoriske 24-timershvile tidligere i løypa.

Det er ikke utenkelig at Ulsom tar sin døgnhvile i Iditarod. I så fall er det samme sted som Robert Sørlie tok døgnhvile da han som hittil eneste nordmann har vunnet Iditarod i 2003 og 2005.

Det meldes om vanskelige værforhold litt lenger bak i løypa enn der Leifseth Ulsom er kommet, noe som kan gi større utfordringer for de som ligger bak og venter på å få gjennomført døgnhvilen. De fleste har valgt å ta denne i McGrath eller Takotna.

Les også

Har tenkt å satse offensivt fra start: – Jeg håper at jeg kan kjempe om førsteplassen

 

Les også

14 nyttige fakta om verdens tøffeste løp som Joar Ulsom starter lørdag. Og ja, det skjer ofte at hunder dør

 

Se bildeserie fra de første dagene av årets Iditarod (for abonnenter)

Kommentarer til denne saken