- La hunden bli hjemme på nasjonaldagen

OSLO  20130517.
En Golden Retriever valp og sin eier venter på barnetoget på Nordstrand 17. mai.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

OSLO 20130517. En Golden Retriever valp og sin eier venter på barnetoget på Nordstrand 17. mai. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Dyrevernalliansens veterinær og hundetrener råder alle hundeeiere til å la hunden sin være hjemme 17. mai.

DEL

De mener korps, barn, støy og store folkemengder lett vil skremme hunden, skriver Fremover.

- Hundens sanser er sterkere enn våre. Ble du sliten, ja da er hunden din sannsynligvis mye mer sliten enn deg, sier Live Kleveland, informasjonsleder i Dyrevernalliansen i en pressemelding.

Varige mén

Hun mener at hunden kan få varige mén av å delta på nasjonalfeiringen.

- Noen hunder blir så stresset at det kan ta flere dager før de får roet seg igjen. Hunden kan da virke rastløs og lettere overreagere på ting enn ellers. Derfor går vi ut med dette, for å hjelpe hundeeiere til å forebygge adferdsproblemer.

Kleveland mener at man gir hunden en mye triveligere 17. mai om den slipper de store folkemengdene, og heller får kvalitetstid med familien på morgenen og på kvelden.

– Med mindre dere har trent i flere måneder på gradvis tilnærming av bymiljø og store folkemengder, er faktisk det beste for hunden å få bli hjemme, sier Kleveland.

- Hold katten inne

Dyrevernalliansen oppfordrer også eiere til å holde katten innendørs, slik at den ikke stikker av om den blir redd korpsbråk og uvante situasjoner.

- Sørg for at katten har steder å trekke seg tilbake til. Sett gjerne på lav musikk om katten din blir nervøs på grunn av støy, skriver de i pressemeldingen.

Dyrevernalliansen oppfordrer også eiere til å holde andre dyr, som hest og kaniner, inne om det er mye støy.

- Du kan gjerne passe på at de har rikelig med grovfôr å spise på i det korpset går forbi, slik at de har noe å roe seg ned med. Høy er en fin 17. mai-mat for kaniner. Unngå gulrøtter og raske karbohydrater, som sammen med stress kan gi kaninen akutt kolikk.

Artikkeltags