Nå er 7 + 2 magiske vinterlysdager over.

Du verden for noen fantastiske dager i regi av Nordland teater.

Det var lagt opp til et program som nesten kunne ta pusten fra en vinterlyser.

Programmet spente over det meste fra skjemt til alvor og mange av utøverne var lokale aktører fra vårt eget distrikt.

Vi er heldige som kan «spille» på slike utøvere innen både teater, sang og musikk.

Henrik Ibsen sto sentralt i mange stykker både med Vinterlysprofil Linda Brean Mathisen, Ellen Horn, Liv Gulbrandsens «Hold kjeft, det er Ibsen» og ikke minst teaterets oppsetting av « Når vi døde vågner».

Teateranmelder Amund Grimstad som skriver for Klassekampen, har i sin teaterblogg ikke noe særlig til overs for Hilde Hellwigs regi av stykket, « Rart og lite forståeleg» som han skriver, men har sansen for skuespillerne: « Skodespelarane gjer flotte einskildprestasjonar».

Kristian Winther’s fremføring av Hamlet’s «As told on the street» ble en trivelig seanse.

I tillegg til dette fikk vi flotte og dramatiske forestillinger av blant annet Frikars «Skaut» som handler om kvinnefrigjøring, «Utvik Senior» om fiskefartøyet som forliste med 9 mann og som fikk Heddaprisen i 2022 og sist, men ikke mist «When Boys Cry» som er en gripende historie om voldtekt.

Foruten rene teaterstykker bød festivalen på en rekke flotte konserter med sangere og musikere i toppform, stand up show og gode foredragsholdere om både enkeltpersoner, psykisk helse, forskning på Alzheimer og UiT’s forskning på bærekraft, helse, teknologi og fremtid.

«I sofaen med Birgitte og Wenche» der de hadde nære kunstneriske samtaler med forskjellige kulturpersonligheter, var også vel verdt å få med seg.

Barnas Vinterlys må ikke glemmes i denne sammenheng. Et flott initiativ for de yngste.

Det blir for langt å nevne alle de flotte utøverne som deltok på Vinterlysfestivalen, men du verden for en bredde i sammensetningen av programmet.

Tusen takk for en fantastisk uke med Vinterlysfestival.

Neste års vinterlyspass er allerede i boks.

Lykke til i Bodø fra oss i kulturbyen Mo i Rana.

Les også:

Karen mistet mannen sin like før Vinterlys. Da hun dukket opp uten å ha sikret seg en eneste billett, sa Hilde Karin: – Vet du, det skal vi ordne

I 2009 falt Kjersti (30) hodestups for Eirik (30) da hun så han på festival på Mo. Hun la en plan som lyktes så det sang, og i år er paret på festival igjen - sammen med sønnen Edvard (3)

Bildeserie

SE BILDENE: Kom fra nord og sør for å se de unge: – De er jo framtiden

Bildeserie

SE BILDENE: Folkeliv under premiere med en musikalsk hyllest til Cohen