Gå til sidens hovedinnhold

Hurtigruten kutter anløpene på Nesna, skal kun gå mellom Bodø og Kirkenes

Artikkelen er over 1 år gammel

Hurtigruten er bedt om å seile kun fra Bodø og nordover.

[AVISA NORDLAND] - Hurtigruten er viktig for lokalsamfunnene langs kysten, spesielt lengst nord i landet. Dette er ikke ønskelig for noen parter, og jeg skulle gjerne sett at vi kunne fortsette med normal drift på kystruten med daglige havneanløp mellom Bergen og Kirkenes.

Dessverre har vi nå en utfordrende situasjon som gjør det nødvendig med endringer i ruten. Vi har valgt å prioritere områdene med begrensede alternativer for transport av gods og distansepassasjerer, og sikre hyppigere anløp ved de nordligste havnene, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Samferdselsdepartementet har mandag bedt Hurtigruten om at de to skipene i drift på kystruten fremover skal seile strekningen Bodø-Kirkenes-Bodø. Det betyr blant annet at det ikke blir noen anløp på Nesna.

Les også

Prøver å overleve uten hurtigruta og hurtigbåten: – Det er som å være en bonde uten ku

- Mange er opptatt av Kystruten, og jeg har fått mange innspill om utfordringer knyttet til at driften er redusert på grunn av Covid19. Nord-Norge, og da særlig nord for Bodø, er spesielt avhengig av Kystruten for frakt av både passasjerer og gods. Sesongen vi nå går inn i, med fare for vinterstengte veier, gir økt behov for at sjøveien er et reelt alternativ, og vi har derfor konkludert med at det er viktig med økt tilbud på Kystruten i nord, uttaler Hareide.

Koronapandemien og reiserestriksjonene har tatt bort store deler av inntektsgrunnlaget til Hurtigruten. Siden begynnelsen av oktober har rederiet derfor seilt med kun to skip på strekningen Bergen-Kirkenes-Bergen.

Fra henholdsvis 24. og 27. oktober vil skipene betjene strekningen Bodø-Kirkenes-Bodø.

Ordningen gjelder til noe annet er bestemt, opplyser Samferdselsdepartementet.

Kommentarer til denne saken