Verdens første hybriddrevne cruiseskip fra Hurtigruten har tatt sin første prøvetur

MS Fridtjof Nansen som prodsueres ved Kleven verft i Ulsteinvik på prøvetur i Sunnmøre forrige uke.

MS Fridtjof Nansen som prodsueres ved Kleven verft i Ulsteinvik på prøvetur i Sunnmøre forrige uke. Foto:

DEL

Det nye hurtigruteskipet MS Fridtjof Hansen med grønn teknologi som bygges av Kleven verft i Ulsteinvik, har hatt sine første prøveturer. Ekspedisjonscruiseskipet blir klart allerede til nyttår, skriver Hurtigruten AS i en pressemelding.

Med store batteripakker og grønn teknologi er MS Fridtjof Nansen, sammen med søsterskipet MS Roald Amundsen, verdens første hybriddrevne cruiseskip.

I forbindelse med lanseringen legger Hurtigruten opp til ekstraseilinger.

Det banebrytende ekspedisjonsskipet skal leveres innen utgangen av 2019. Det er i god tid før jomfruturen som går fra Hamburg til norskekysten 1. april. Derfor legger Hurtigruten nå til en rekke eksklusive ekstraseilinger. De første turene går fra London (7. mars), Liverpool (12. mars) og Portsmouth (17. mars). De fem netter lange seilingene tar gjestene med til håndplukkede destinasjoner rundt de britiske øyene, som Isles of Scilly, Fowey, Isle of Man og Darthmouth.

- Denne type seilinger er vanligvis bare tilgjengelige for spesielt inviterte gjester. Vi har lyst til å dele den spesielle muligheten med flere, og gi flere gjester muligheten til å oppleve den helt unike MS Fridtjof Nansen, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

MS Fridtjof Nansen er med sine rundt 500 gjester spesialbygget for noen av de mest spektakulære farvannene i verden. Sommeren 2020 skal skipet utforske Grønland og Island, før kursen settes mot Antarktis sammen med søsterskipet MS Roald Amundsen neste vinter.

Den siste uken har skipet gått gjennom prøveturer i farvannene utenfor Kleven Verft.

Artikkeltags