Et ubebodd hus i Nordsjona i Rana ble natt til 14. januar totalskadd i brann.

Meldingen om brannen kom inn ved ettiden i natt, og nødetater rykket straks ut til stedet. Rundt klokken 01:47 melder politiet i Nordland på sin Twitterkonto at nødetatene er framme og at brann- og redningstjenesten i Rana er i gang med slukkearbeidet. Før fire melder brann- og redningstjenesten via sin Twitterkonto at de forlater adressen. Huset er totalskadd og politiet oppretter sak på forholdet.

I nærheten av boligen har Marleen Rones og Norvall Rones hytte. Da Norvall Rones var oppe en tur i natt og så ut av vinduet så han at boligen sto i lys lue. Part har hatt hytte i Nordsjona i tre år.

– Politiet ga oss beskjed om å stenge vinduene våre. Boligen er et eternitthus så det ble mye røykutvikling, sier Marleen Rones til Rana Blad.

– Det brenner fortsatt litt, men det er ingen på stedet nå, kan Rones også fortelle like før klokken 10:00 lørdag 14. januar.

Paret kjenner ikke naboene så godt da huset ble solgt for ikke så lenge siden og visstnok skal ha vært under oppussing. Hun gir uttrykk for at begge to er glade for at ingen oppholdt seg i eller like ved huset da brannen utviklet seg i nattetimene.