Bestem navnet - vinn flott premie

425 lam på tre uker betyr hektisk aktivitet i fjøset.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Lamme-TV er inne i sin andre uke, og Rana Blad har kjøpt et lam som vi skal følge litt ekstra. Men det må få et navn først. Kan du hjelpe oss?

DEL

Bonde Randi Sollien Røssvoll er midt inne i den hektiske perioden med lamming i fjøset.

Nå har hun plukket ut ett lam som Rana Blad har kjøpt og som vi og våre lesere skal følge gjennom livet. For øyeblikket har bare lammet et nummer, men vi vil at 50009 skal få et navn som passer. Vi ønsker at du, skoler, barnehager og arbeidsplasser skal hjelpe oss med dette.

Send forslag

Send inn ditt navneforslag til redaksjonen@ranablad.no.

Den eller de som vinner vil bli premiert skikkelig og vi ser fram til å høre hva du mener nurket skal hete.

Sollien Røssvoll forteller at lammet er ganske nytt i verden.

– Hun ble født 28. april og fødselen gikk helt greit. Moren heter 10.218 og faren heter Otto Ivrig. Dette er et avlslam som skal etter en stund skal slippe ut på åkeren før hun i begynnelsen av juni skal få dra til fjells. Så skal hun og alle de andre få kose seg på Lasken hele sommeren før hun selv skal ned og bli mor etter hvert, sier hun.

Hun forteller videre at de ikke lenger merker at det er et kamera i fjøset, og at slik måtte det bare bli.

– Jeg kunne ikke tenke på at det sto der. Det måtte bare bli slik fra første stund. Jeg var lenge skeptisk til hele opplegget, men nå synes jeg det er bare fint. Det viser på en flott måte hva vi driver med og hvor hektisk det kan være i lamminga, sier hun.

Respons

Og responsen på kontinuerlige sendinger fra fjøset har ikke latt vente på seg.

– De er kun positive og det gjør meg glad. Jeg har fått mye respons etter at vi satte i gang, men de har utelukkende vært positive. Nå er jeg spent på hvilket navn seerne gir lammet og ser fram til resten av prosjektet, sier Randi Sollien Røssvoll.

 

Artikkeltags