Gå til sidens hovedinnhold

Hvordan er livet etter et langt sykehusopphold, og kan en natt ødelegge et parforhold? Tre nye slipp til Vinterlysfestivalen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Det rulles stadig ut nye arrangementer til Vinterlysfestivalen, og nå kommer det tre nye.

Mossa, med Ingrid Evertsen som besøkte Vinterlys for 2 år siden, og publikum svarte med latterbrøl, pustebesvær og trampeklapp. Evertsen har gjennom tv-skjermen, fra utallige scener og gjennom sine bøker blitt en legendarisk artist, som omtales som et av de største talentene landsdelen har fostret.

I Natta syng sine songar med Colombine Teaterölag spør de om en natt kan legge et helt samliv i grus, Hvor mye må et ektepar gå igjennom før de klarer å bryte fra hverandre? Med utgangspunkt i Jon Fosses dramatiske verk ”Natta syng sine songar” ønsker Andreas Koschinski Kvisgaard og Maud Monceyron å forske I det klaustrofobiske og i blant destruktive i enkelte parrelasjoner.

Langligger handler om livet i og rundt sykesengen. Etter et langt sykehusopphold kom Coby Omvlee hjem fra sykehuset med en følelse av å ha vært i tørketrommelen. Med seg hadde hun mange spørsmål, og et sterkt behov for å stille dem offentlig. Denne forestillingen bygger både på egne opplevelser og observasjoner, og på intervjuer med helseansatte og -eksperter. Det har ført til denne galgenhumoristiske dokumentarforestilling - om livet i og rundt sykesenga.


Kommentarer til denne saken