Gå til sidens hovedinnhold

Hyller Bob Dylans åtti år med Helgelands-turné: - Det vil bli presentert et repertoar som dekker hele hans karriere

24. mai kan Robert Allen Zimmerman, bedre kjent som Bob Dylan, smykke seg med å ha fullført 80 runder rundt solen. Som musiker, poet, forfatter, sanger, og låtskriver har han markert seg som et av USAs mest innflytelsesrike personligheter, og fødselsdagen markeres på ulike måter verden over.

I en pressemelding melder Kreative Folk og Hemnesjazz at de hyller artisten ved å sende prosjektet «Dylan i åtti» på Helgelands-turne. Her skal seks av Hemnesbergets ypperste utøvere, med Sigrid Brennhaug og Holder Sjåvik i front, tolke femten av Dylans låter

– Dylans sangbok er på ca. 600 låter, så det har vært vanskelig å velge. Det vil bli presentert et repertoar som dekker hele hans karriere, og som presenterer både den sinte og dem ømme Dylan, skriver arrangørene.

Ofte blir Dylan omtalt som en «talsmann for en generasjon», og i på 60-tallet ble han en ledende skikkelse i den voksende amerikanske motstandskulturen. Til tross for at de fleste av Dylans mest kjente sanger er fra denne perioden, var det ikke før i 2020 at han toppet Billboards singelliste for første gang med den 17 minutter lange «Murder Must Foul».

Holger Christian Sjåvik har lang fartstid i det lokale musikkmiljøet, med både FRIK, Goldrush og NOGI på CV-en. I likhet med Sigrid Brennhaug, som har utgitt det kritikerroste albumet «Daga æ vil huske», har også Sjåvik selvskrevne låter i repertoaret.

Brennhaug og Sjåvik får støtte på turneen av Erik Nilsson på keyboard, Marco Fresi og Magnus Løkken Jabobsen på gitar, og Lars Kristian Sjøvold på Trommer. Samtlige er enten oppvokst i Hemnes kommune, eller bosatt på Hemnesberget.

Startskuddet for miniturneen går på Teaterkafeen 20. mai. Deretter står Brønnøysund, Mosjøen, Nesna og Hemnesberget for tur.

Kommentarer til denne saken