På byscenen 7. september blir det liveband og DJ som spiller flere sett, og personalet er satt sammen av mange av de du husker fra utestedets storhetstid.

– Med dette frir vi til de som var ute på den tida og nå er i alderen 25 til 55. Det kan bli en veldig artig kveld der kjenninger fra denne æraen møtes igjen. Og husk, vi gjorde virkelig gølvet den gang og var stæsha til gagns, så vi håper folk pynter seg og velger dansbare discoantrekk, sier Maiken Johansen i Kulturhuset Mo i en pressemelding.

Gullrekka på jobb

Blant dem Kulturhuset Mo har hentet inn til retro-skiftet 7. september er Morten Nordtømme. Kjent DJ fra den gang det ble danset disco over hele Mo i Rana. Han spilte ofte på Ramona, men var også å se på utesteder som Black & White og Da Vinci.

– Jeg kjørte rundt med 20 melkekasser full av plater, nå har jeg alt på pc. Eurythmics, Prince, Bon Jovi, Modern Takling, Aqua, Snap, SASH, Haddaway, Faithless, Corona, Ace of Base, 2Unlimted og LMFAO er noe av det gjestene må forvente å høre. Min jobb blir å få folk til å føle seg vel. DJ-ene før i tiden hadde mer plateprating, så det legger jeg noe opp til og så drar vi opp festen fra time til time. Det finnes mye gammel musikk som nå er laget på nytt og jeg satser også på et opplegg rundt det. Og jeg tar med laser, sier Nordtømme.

Bildeserie

Høy partyfaktor på Ramona by night andre juledag

 

Noen av de mest rutinerte bartenderne fra Ramona er også headhuntet til dette stuntet og skal blende inn med det øvrige personalet. Lilla Kråkstad og Rune Jensen varter opp med utestedets bar-klassikere på 1990-tallet.

Nystrøken dress

I døra møter du Nils Notler, Ken Frode Lund og Jim Johansen. En Fort Knox-trio rett og slett.

– Ramona var stedet der man gikk for å se og bli sett. Det var der alt skjedde i mange år. De hadde åpent flere i ganger i uka med gammelpop tirsdager, innleide dj’s på torsdag, fredag og lørdag. Torsdager var det for 18 år, fredag litt eldre, lørdag var alle der. Mye artig skjedde, mye situasjonskomikk. De fleste har et forhold til Ramona. Jeg gleder meg og skal finne fram en svart dress, for det hadde vi vakter den gang, sier Nils Notler i pressemeldingen.

Ken Frode Lund har til informasjon også strøket vaktskjortene som var i bruk.

Skandaløs strømpebukse

– Dette trekker nok mange av dem som gjestet Ramona den gang og blir et slags utesteds-reunion i nabolaget til der Ramona var. Vi er spente på hvordan det blir tatt imot. Vi har gjort noen forundersøkelser og de vi har snakka virker veldig gira, så vi prøver. Jeg gikk den gang i noen kriminelt korte miniskjørt, korte og tighte topper og skandaløse strømpebukser, så det må jeg se om jeg får gravd fram til da. Minus kort topp, ler Maiken Johansen.

– Det er avklart med Meyergården at vi hyller Ramona litt. De var virkelig i forkant og Ramona var beryktet i hele landsdelen. Vi kan ikke kle lokalet i plysj eller ta inn 600–700 stykker, men vi kan skape stemninga og samle de artige folkene fra perioden. Blir det suksess kan vi gjenta dette neste år, sier hun.