Kan du tenke deg det scenariet at hytta må brennes?

Hytta til Roy Aastrøm og Helene Hansen i Grønfjelldalen. Kommunen konkluderer med at den er ulovlig.

Hytta til Roy Aastrøm og Helene Hansen i Grønfjelldalen. Kommunen konkluderer med at den er ulovlig. Foto:

Nå er det på tide å bruke vett, det er ikke for sent å snu, skriver Lars Fagerjord om Åstrømhytta.

DEL

LeserbrevÅstrømhytta – snu!

Jeg er oppvokst i Grønnfjelldalen, og kjenner til Åstrømslekta i flere generasjoner. Det har vært et dyktig folk som også har vært stolt av å få til noe tett opp mot Østerdalsknabben. Var du innom, så skulle du tas imot med raushet og glede på beste måte.

For noen år tilbake kom det opp ei hytte av siste generasjon. Også den var tenkt til stolthet og glede på egen eiendom. Men så klarer ikke alltid vi å være etter boka. Enhver kan bare gå i seg selv. Og tror du så godt om deg selv, så fryktes at du synder som mest. La oss i rettferdighetens navn spørre om Åstrømhytta er til ulempe for noen eller om det er de nevnte bokstavene som skulle tilsi LNFR1 om ett eller annet?

Lappene med sin reindrift har vel knapt hevet en finger mot denne hytta. Så skal de heller ikke ha skylda for det uføret som nå er i ferd med å ramme et enkelt menneske. Lappene var et naturlig og morsomt innslag i bygda, den gang jeg hadde mine første skoleår på Rundhaug. Hele skoleklassen stormet til i friminuttene. De skulle se både lappene og deres hunder. Har mange ganger lurt på at dette kunne gå an, selv om det var ei anna tid.

Det er jo også slik at en eller annen gang trenger vi hverandres hjelp. Og skulle en være riktig raus en gang. Ja, så kommer det mangfoldig igjen. Medmenneskelighet er noe godt. Dette tror jeg lappene har forstått. Men dessverre ikke alle som steller med lover og paragrafer. Så går det i prestisje i saka, nå skal det skje. Vi hadde jo rett. Men jeg vil nå bare si det gamle ordet igjen «det er ingen skam å snu». Kan du tenke deg det scenariet at hytta må brennes? Ordføreren stiller i lag med flere.

Rana Blad er på plass for å lage en reportasje som vil være særs godt lesestoff i avisa. Så oppnås en svart flekk i dobbelt forstand. Et «synamerke» som blir stående i historiens gang. Nå er det på tide å bruke vett, det er ikke for sent å snu!

Lars Fagerjord

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags