Nå er den derimot solgt, etter snart ti år siden første forsøk.

Kjøper Kenneth Ræstad har lenge hatt lyst på hytte på fjellet, men var ikke så lysten på ei hytta han måtte grave fram om vinteren.

– Her er det bilvei helt fram. Det er det ikke mange fjellhytter som har, sier Ræstad.

Riktignok, fjellhytte er kanskje ikke helt korrekt ettersom den ligger i Sør-Sjona og ligger knappe 1000 meter fra havet.

– Dette blir jo ei fjellhytte men ved sjøen, sier Ræstad.

Tidkrevende

Rundt den 130 kvadratmeter store hytta med festet tomt, er det mye skog og realtivt lite utsikt. Det er en av grunnene til at det har tatt lang tid å selge, tror eiendomsmeglerfullmektig i DNB, Daniel Bruce Beadle som solgte hytta. Tidligere har også et annet meglerforetak forsøkt å selge hytta.

– Det er lite utsikt fra hytta, det er det mange som ønsker når de kjøper. Det er heller ikke innlagt vann og all skogen rundt har trukket ned helhetsinntrykket, sier Beadle, som mener det er en rekke kvaliteter ved hytta som ikke tidligere har kommet godt nok fram.

– Det er litt spesielt at det har tatt så lang tid. Han har vært tålmodig, selgeren, sier Beadle.

Hytta har innlagt strøm, men vann må hentes i en bekk som ligger like ved eiendommen. Standarden er med andre ord ikke dårlig, men mange hyttekjøpere i dag vil at fritidsboligen skal ligne på huset, gjerne med helårsvann og fliser på bad og kjøkken.

Overrasket

Ræstad har visst om hytta etter å ha kjørt forbi, men sier at den fra veien ikke så ut.

– Vi dro på visning og hytta så veldig bra ut. Opplevelsen av hytta endra seg helt da vi kom ned til den og fikk sett den, sier han.

Hytta har til nå kun hatt utedo, men ved å sette inn innendørs forbrenningstoalett mener Ræstad de nå har fått doblet standarden umiddelbart. For ellers er det ingenting galt med hytta den forrige eieren hadde i 30 år.

– Vi har gjort et scoop, det er ingenting feil med hytta. Det var bare å flytte inn og ingenting større som var nødvendig å gjøre, sier Ræstad.

Det eneste han har å utsette, er rent overfladisk.

– Den har en fæl grønnbeigegrå farge utvendig. Innvendig er det meste ubehandlet panel, men det er det forholdsvis enkelt å gjøre noe med, sier han.

Skuffede interessenter

Gjennom rundene med salgsforsøk har det vært flere på visning som i utgangspunktet var interesserte, men som kjørte hjem med uforrettet sak.

– Det har vært interessenter tidligere og sett på eiendommen, men som har blitt skuffa, sier megleren.

Når eiendommen til syvende og sist ble solgt ble det også avklart med grunneier at skoging i området ikke ville være et problem, slik at det er mulig å gjøre området noe mer luftig.

Skremmende pris

Hytta var avertert til 495.000 kroner, i et område hvor de fleste hyttene i samme størrelse er priset langt høyere.

– Jeg tror kanskje folk har tenkt "her er det mye som må gjøres når den koster så lite". Andre hytter i umiddelbar nærhet prises jo til det dobbelte, sier Ræstad.

Han ser for seg å bruke hytta til hjemmekontor også, men det var nesten enklere sagt enn gjort i et område med veldig begrenset mobildekning.

– Jeg har fått installert ICE-nett, slik at jeg får lest epost. Da er jeg berget. Ifølge dekningskartet til ICE er det egentlig ikke dekning der, men vi fikk det til.