I alle kriser finnes heldigvis også muligheter. Vi vil gjerne vise fram de som nå viser oss veien videre.

I rasende tempo tilpasser vi oss kreativt og klokt, og mange bidrar nå for å holde hjulene igang. Disse gode historiene, i tillegg til annen viktig korona-informasjon, sørger vi i Rana Blad for at du får, skriver sjefredaktør Marit Ulriksen.

DEL

LederI situasjonen vi nå befinner oss i, er det veldig lett å bli fanget av mismot grunnet alle de negative nyhetene som hagler inn. Om at koronaviruset fortsetter å bre om seg, om at flere blir syke og dør, om permitteringer, om bedrifter som holder på å gå konkurs og om butikker som tømmes for basisvarer. Nyheter som slår direkte inn i hver enkelts tankesett om egen framtid.

Vi har det til felles at vi alle bekymrer oss for familie og egen helse. Om vi klarer å betale huslån og regninger. Om vi mister jobben. Rett og slett om og når livet slik vi kjenner det, vil vende tilbake til det normale. Selvfølgelig skal vi spekulere på det, men å dvele lenge i den posisjonen bringer oss ikke videre. Hva slags liv vi vil få post korona, avhenger i stor grad av hvordan vi ter oss her og nå. At vi under de strenge reguleringene, klarer å holde hjulene sånn noenlunde i gang slik at køene utenfor skifteretten og NAV ikke blir enorme.

I alle kriser finnes det heldigvis også muligheter. I Rana Blad vil vi derfor framover ikke bare skrive om alt det negative og utfordrende koronautbruddet fører med seg. Vi vil også jakte på mennesker og bedrifter som viser besluttsomhet og kreativitet. Vi vil vise fram de som viser oss veien videre, for nå trenger vi definitivt oppfinnsomhet.

I rasende tempo tilpasser vi oss kreativt og klokt. Rema-kjøpmann Margrethe Møllevik forsikrer at de pakker, kjører ut varer og leverer på trappa til folk i karantene. Glenn Bjarne Jensen, som skulle feiret 50-årsdagen sin i helga, valgte heller å hjelpe folk med å handle. Og både Tanja's kjøkken og No3 tilpasser seg tøffe tider og tilbyr hjemkjøring av mat. De gode eksemplene, og historiene, er allerede mange og flere vil komme.

Også vi Rana Blad påvirkes av restriksjonene som er innført, og vi følger selvsagt disse. Det betyr at vi har innført hjemmekontor for våre ansatte. Det betyr imidlertid ikke at ikke vi skal ut å dekke det som skjer i regionen. Folks informasjonsbehov er voldsomt nå, og vi skal sørge for at vi, i størst mulig grad, klarer å dekke dette.

Vi i Rana Blad vil mer enn gjerne skrive om alt som bidrar til at hjulene holdes i gang, og samtidig ligger innenfor trygg aktivitet med liten smitterisiko. Har du tips og innspill, hører vi svært gjerne fra deg. Ta kontakt på tips@ranablad.no.

For øvrig oppfordrer vi innstendig alle til å lytte til og ikke minst følge myndighetenes råd i denne krevende situasjonen. Hold hodet kaldt og hjertet varmt, og vær med på den viktige nasjonale dugnaden som nå er på gang for å sikre helsa til vårt helsepersonell og for å berge både liv og næringsliv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags