Vi tror vi med hånden på hjertet kan si at kinoen er det eldste og best besøkt kulturtilbudet i Rana og det er nok ikke usannsynlig at summen av antall besøkende i disse årene begynner å nærme seg eller er 7-siffret, står det i en pressemelding fra kinoen i Rana.

I år er det 120 år siden det første gang ble vist kinofilm i Rana. Det er 110 år siden det ble etablert faste kinovisninger og det har vært kommunal drift i 82 år! Dagens kinobygg ble åpnet for 43 år siden.

- Kinoen er og har vært sted for å leve seg inn i filmens verden og med dagens utstyr er lyd og bilde bedre enn noensinne. I forbindelse med Verdenspremieren på Avatar: Way of Water den 14/12 kan vi by på en optimalisert kino-opplevelse. Dette innebærer visning på nylig ankommet kinolerret og splitter nye aktive 3D briller. Fra før er det 4K i begge kinosalene med RGB laserprojektorer. I Rana har vi det aller beste som finnes på markedet i dag.I tillegg til å vise film er kinoen en sosial møteplass. Hvor mange har ikke holdt hender eller fått sitt første kyss på kino. Det er feiret utallige bursdager, det har vært vennekvelder og familiestunder.Kinoen er også åsted for store følelser alt ifra lattertårer til tårer for en trist eller romantisk slutt. Eller brusing i blodet fra adrenalinkick, lykkefølelse eller ren skjær redsel. Som det eneste kulturtilbudet er kinoen åpen alle dager i året, med unntak av jul- og nyttårsaften, skriver kinoen.

- Du kan gå alene på kino, men allikevel dele både latter og tårer i et felleskap. Kinoen er også en arena for læring. Vi har filmvisning for alt ifra barnehagebarn til elever ved videregående.For å feire vårt 120 års jubileum, steller vi i stand til førjulsfest kommende lørdag. Kinoen er julepyntet, vi viser hele 5 julefilmer for enhver smak og nissen kommer med nissepakker og ballonger, står det i pressemeldingen.