Gå til sidens hovedinnhold

I år kan du også løpe til Frans i rittet der det er uviktig hvor du starter, bare du krysser målstreken

Artikkelen er over 1 år gammel

I år kan du også løpe Tur til Frans.

Tur til Frans har blitt en tradisjon i Grønfjelldalen. Nytt av året er at du nå også kan løpe til Frans, i tillegg til å sykle. Årets arrangement går av stabelen lørdag.

For første gang står halvmaraton på Tur til Frans-programmet – Løp til Frans. Dette er en løpetur fra Eiteråga og fem kilometer langs gamle E6 før ruta går oppover Grønfjelldalen til Tur til Frans-målområdet, som ligger nesten øverst i dalen. 

– Dette er en tur i nydelig natur, som bare blir finere og åpnere jo lenger opp i dalen du kommer. Med Østerdalsknabben som ledestjerne kommer deltakerne til å glemme bakker og slit. Dette er en finfin oppkjøring for å teste formen før planlagt deltakelse på større halvmaraton utover høsten, sier Eldbjørg Fagerjord i Grønfjelldal UL.

I likhet med Tur til Frans er Løp til Frans en uhøytidelig greie, der tida ikke er viktig for andre enn kanskje deg selv. Det er om å gjøre og komme seg til målområdet, der det er mulig å få seg mat, drikke, heder og ære.

Tur til Frans er et familievennlige sykkelløp opp Grønfjelldalsveien.

– Det fine er at turen passer for små barn så vel som racersyklister, sier Fagerjord.

Målgang er i Rundmoen, nesten øverst i dalen. De tre offisielle startene går fra Mo i Rana (47 km), fra bensinstasjonen på Storforshei (20 km) og fra Grønfjelldal skole (8 km).

– Men vi er ikke så strikte i Grønfjelldal. Hovedsaken er å komme seg til målområdet, der det serveres grillmat og diplomer til alle som kommer over målstreken. Det er ikke nøye hvor du har startet. Vil du heller gå enn sykle, så gjør du det, sier Fagerjord.

På kvelden blir det mulig å danse av seg gangsperra – eventuelt danse på seg gangsperre! Da avsluttes nemlig 14. utgave av Tur til Frans med plattingsdans på Lysthuset, der Snoopy spiller opp til dans.

Kommentarer til denne saken