Gå til sidens hovedinnhold

I påvente av neste års festival ble det laget en overraskelse: – Vi ønsket å lage en hyllest til Verket, til alle dem som elsker festivalen og til Mo i Rana

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter at Verket 2020 ble avlyst fant arrangøren fort ut at de måtte snu seg rundt og tenke annerledes. Opp av hatten dro de en hemmelig konsert, og publikumet der var også de første til å få med seg festivalens nye låt og musikkvideo.

Lørdag satt 194 publikummere i hagen på Stenneset, og fikk med seg konsert med Ingebjørg Bratland og Øystein Greni. De færreste som satt der viste hvem som skulle stå på scenen før festivalsjef Ingrid Alte Westman introduserte artistene.

Samtidig som festivalsjefen takket verdens beste publikum, ba hun publikum sitte igjen etter siste låt. Verket hadde en siste overraskelse.

På veggen på Stenneset rullet festivalens egen låt, en nyinnspilling av Mo i Rana-klassikeren «Når sola står opp i Mo i Rana», med tilhørende video.

Les også

Rebecca (21) fikk billett til Verket på Stenneset av pappa i bursdagsgave: – Jeg er veldig, veldig, heldig

-Vi ønsket å lage en hyllest til Verket, til alle dem som elsker festivalen og til Mo i Rana. Det ble naturlig å stoppe opp og se tilbake på alle årene vi har fått lov å arrangere festival på Revelen, samtidig som vi ser fram mot å få lage festival igjen. Videoen til låten spiller videre på #dueverket-kampanjen, som har vært en stor suksess de siste årene, sier daglig leder i Verket Hans Petter Haaland, i en pressemelding.

Les også

2.000 personer var inne og så Verkets livesending fra Stenneset: – Når mange i tillegg så på stream sammen, er jo seertallene fort på nivå med en vanlig Verketdag

Den opprinnelige låten ble skrevet av ranværing Jack Johnsen i 1999.

– Dette låter kjempetøft, med et bra arrangement som veksler fint mellom «naturbildestemning» og «trøkk», samtidig som det oser av hitpotensial, sier Johnsen.

Den nye låten skal brukes i forbindelse med festivalen framover, og festivalsjefen håper den blir tatt godt imot.

– Vi synes låten ble veldig fin og håper Verket-publikumet tar den godt imot. Originalen er jo en skikkelig hyllest til byen vi bor i, og vi synes det er artig å kunne gi den nytt liv med en litt annerledes versjon, sier hun.

Kommentarer til denne saken