Gå til sidens hovedinnhold

Ida Maria med ny musikkvideo til låta Dirty Money

På singelen «Dirty Money» og tilhørende musikkvideo reflekterer Ida Maria over sin egen posisjon som rockestjerne og har sett seg mektig lei av rikinger som tjener seg søkkrik på andres hardt arbeid, og bransjefolk og media som tvangsfôrer oss med usunne kvinneidealer. Dette fremkommer i en pressemelding fredag.

Og det er ikke tilfeldig at hun stiller på videoshoot i sin Felleskjøpet-dress.

- Jeg kjemper for at kvinner skal kunne blomstre i musikkbransjen uten å dolle seg opp etter normer laget gamle gubber. Jeg er så stolt over andre sunne kvinneidealer som Aurora, Zara Larsson, Girl In Red og Sigrid. Endelig kan jeg være meg selv uten å bli dømt nedenom og hjem, selv om det har kostet sitt å stå fast på prinsippene sine over tid, forklarer Ida Maria.

Ida Maria kom tilbake med singelen "Sick of You", som et oppgjør med sin egen fortid, og et farvel til året 2020. Etterfulgt av låta «I’m Busy» hvor hun gikk løs på temaet kvinnehat i musikk, ved å tilnærme seg singelen som en rap-plate og snu opp ned på kjønnsrollene. Samtidig var hun denne våren aktuell som programleder på «De neste» som ble sendt på NRK.

Videre står det i pressemeldingen at Ida Maria høstet strålende kritikker verden over for sitt debutalbum «Fortress Round My Heart» i 2008 og de tilhørende singlene «Oh My God» og «I Like You So Much Better When You're Naked».

Mens hun var utenlands, ble hun myntet som «Indie Rocker It Girl». Pitchfork påpekte hennes «kommanderende tilstedeværelse og seksuelle autoritet», og kalte debuten «An awesome Joplin-meets-the-Hold-Steady LP». NPR sammenlignet hennes «garasjepop» med en «Spunkier Beth Orton fronting The Strokes», mens Rolling Stone hevdet at hun var i slekt med «Nico-meets-Chrissie Hynde», og sammen med Elle kalte de henne «Norges hotteste Punk-Rock-eksport».

Fredag 4. juni slipper hun musikkvideoen til singelen «Dirty Money», en smakebit på EP’en hun slipper 25. juni med samme navn.

Kommentarer til denne saken